Motorola Moto G 5G Plus

Motorola Moto G 5G Plus ser designmässigt bra ut även om den liknar många andra mobiltefoner i övre mellansegmentet. Chassit är helt konstruerad av plas och kanterna är gjord av matt plast.
Bakpanelen blänker däremot och skimrar i ljuset och har ett fint mönster. Mobilen är inte hal men får lätt fingeravtryck och repor men det här blir inget problem ifall man använder ett mobilfodral.
Det finns ett par hål uppe till vänster på displayens överkant för ett ge plats för de främre kameralinserna. Dessa pressar meddelandeikonerna ovanligt mycket över åt sida. Det finns märkbara ramar som ramar in skärmen. Särskilt i toppen och botten av mobiltefonen.
Mobiltelefonen har ett hörlusuttag på botten, precis bredvid en USB Type C port och högtalaren. På den högra långsidan sitter volymreglaget och Powerknappen.
Fingeravtryckssensorn, som sitter integrerad i Powerknappen på höger långsida av chassit låser upp denna smartphone snabb och effektiv. På den vänstra långsidan finns en Google Assistent knapp. Tryck på den och säg ditt kommando så aktiveras Google Assistent funktionen direkt.

Displayen av typen LCD är på 6,7 tum och har 1080×2529 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 409 PPI (pixlar per tum). Displayen har ett bildförhållande på 21:9 och displayens storlek, skärpa och bildförhållande borde glädja film konsumenter och gamers.
Motorola G 5G Plus drivs av en åttakärnig Snapdragon 765 5G processor vilken ger mobilen gott om kraft men utan att vara på topp nivå.
Grundvarianten har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB  varav 15 GB redan från början är förbrukat av själva operativsystemet och förinstallerade appar. Det är inte jättemycket inbyggt minne kvar till användaren alltså och det är alltid en nackdel. Det är viktigt att välja en modell med tillräcklig minnesmängd och det är nödvändigt att känna till att de flesta mobiltefoner släpps i olika varianter där just mängden RAM minne och internminne varierar. Att en smartphone ser ut att vara billigare i en annan butik behöver inte vara korrekt för det är möjligt att den som kostar mindre är en sämre variant.
Om du är beredd att betala lite mer finns en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB. Det är den varianten som jag skulle rekommendera om den nu säljs här i Sverige. 
Moto G 5G Plus har två framåtvända och fyra bakåtvända kameror. Det är ganska bra för en telefon till det här priset. För selfies får man  kameraliner på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). De bakre kameralinser består av en kameralins på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, autofokus och LED blixt men saknar tyvärr optisk bildstabilisator vilket alltid är bra att ha. Mer så om fotografen är lite ostadig på handen vilket ju leder till oskärpa när man tar bilder.
Den här mobiltelefonens kameror fångade massor av detaljer med behagligt neutrala färger.
Operativsystemet är Android 10 och det rör sig som vanligt när det gäller Motorola mobiler om en hyfsat ren version vilket alltid är en fördel.
Det stora batteriet på 5000 mAh ger en bra batteritid och har stöd för snabbladdning på 20W.
Man får de vanliga Motorola extra funktionerna som möjligheten att tända ficklampan med en snabb karate huggning med telefon, och starta kameran med en snabb vridning av mobiltefonen. 
En Motorola Moto G 5 Plus kostade när det här inlägget publicerades 3690 kronor hos bland annat Netonnet och för pengarna får man en ganska kraftfull, effektiv smartphone med godkänd kamerakvalitet, skarp och tydlig display samt en bra batteritid. Men det är kanske intressant att känna till att en OnePlus Nord 2 ligger inom samma prisklass och om man istället väljer den får man en mobiltelefon med en mer premium design, topp processor och en grundmodell med mer internminne. Jag personligen väljer ständigt den mobiltefon som kostar lika mycket men som ger mer för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?