Lenovo Legion Duel 2

Gaming mobiler är fortfarande något av en  nischad produkt och Lenovo Legion Duel 2 kommer sannolikt inte att vara den som ändrar på detta. 
Med det sagt går Lenovo all in med fullt fokus på mobilspelande när det gäller design och funktioner. Designmässigt har den här kategorin av mobiltefoner en gamer estetik som tydligt visar vilken sorts mobiltefoner de är och det är en design som tilltalar hardcore gamers som mig själv. 
En av de mest intressanta sakerna med den här telefonen är designen. När du håller den i handen kan du se att Lenovo Legion Phone Duel 2 är designad för användning i landskapsläge som en äkta handhållen spelkonsol.
Den ovanligt stora displayen är omgiven av tunna ramar men de är något tjockare i pannan och hakan så att man inte råkar trycka fel på displayen när man använder mobiltelefonen i liggande läge. Alltså det sätt som man håller sin smartphone när man spelar de flesta mobilspel.
Det finns också dubbla framåtvända stereohögtalare för att förhöja upplevelsen när man spelar mobilspel eller tittar på till exempel gaming videos.
Mobiltelefonen har avfasade kanter av aluminium och ett bakstycke mestadels täckt av glas.
Mittendelen av mobilens baksida sticker ut mer än resten av chassit, detta för att göra plats för en inbyggd aktiv kylfläkt.
Lenovo Legion Duel 2 har hela åtta aktiva trigger knappar som är där för att underlätta och effektivisera arbetet när man spelar mobilspel.
Den för spelmobiler obligatoriska RGB belysningen kommer främst från en stor treuddig Legion logotyp på den utskjutande mittsektionen på baksidan av mobilen. Belysningen pulserar när man får aviseringar, spelar ett spel eller laddar mobiltefonens batteri.
Mobiltelefonen kommer i två färger Ultimate Black och Titanium White där den senare helt klart ser mest cool ut rent designmässigt.

Displayen är en extra stor AMOLED display på 6,92 tum med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 388 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Den är skarp och tydlig med bra färgåtergivning och betraktningsvinklar.
Lenovo Legion Phone Duel 2 har en åttakärnig Snapdragon 888 processor under chassit och det är inte längre den färskaste topp processorn eftersom telefoner med Snapdragon 8 Gen 1 nu har börjat komma ut på marknaden men det är fortfarande en kraftfullt processor som borde klara alla spel oavsett hur tekniskt krävande de är.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB men saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand. Att en gaming mobil har gott om inbyggt minne är naturligtvis ett absolut krav på grund av att man ska kunna installera massor av mobilspel. Tunga spel som tar upp mycket plats i telefonen.
Värsting varianten har ett RAM minne på 16 GB samt ett internminne på 512 GB.
Mobilen har som tidigare nämnts flera aktiva triggers. Fyra ultraljudsaxelutlösare, två kapacitiva knappar på baksidan och två tryckkänsliga knappar på displayen. En annan unik detalj med den här mobiltelefonen är att den har två laddningsportar. En i botten och en annan på sidan vilket innebär att man kan greppa telefonen i landskapsläge utan att distraheras av kabeln. Det är också möjligt att använda båda portarna samtidigt för att ladda mobilens batteri vilket ger en extremt snabb laddningstid. Denna smartphone har stöd för snabbladdning på  65W via en enda USB C port och imponerande 90W när man även använder den andra USB C porten. Laddar man med två kablar får man full laddning på endast 30 minuter. 
Operativsystemet är Android 11 och det rör sig inte om en ren version utan den har en hel del inställningar och funktioner som fokuserar på just gaming.
Den kommer med den obligatoriska gaming space appen, i det här fallet kallad Legion Realm. Vilken ger snabb åtkomst till spel och spelrelaterade inställningar från hemskärmen. När man är inne i ett  mobilspel kan man dra fram den för att kolla hur hårt CPU och GPU arbetsr, ställa in kontrollerna till de fysiska utlösningsknapparna och mer.
Lenovo Legion Duel 2 har en motoriserad pop up kamera vilken är lokaliserad i mitten av ena långsidan och den kameralinsen är på 44 Megapixlar (vidvinkel lins). Anledningen till att den främre kameralinsen sitter där den sitter är för att många hardcore gamers gör gaming videos och då brukar man ofta både filma det som syns på displayen och den som spelar mobilspelet i fråga. 
På baksidan två kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Bilder ser i allmänhet helt okej ut. Vid första anblicken ser bilderna ganska fina ut, men vid närmare granskning är färgerna övermättade och inte naturliga. Med tanke på att detta är en mobiltelefon med fokus på gaming är det inte särskilt överraskande att den inte har den bästa bildkvaliteten. Man har som vanligt med den här typen av mobiler satsat allt på andra områden.
Gaming är den arbetsuppgift som tenderar att suga mest kraft jämfört med alla andra uppgifter på mobiltelefoner. För att motverka detta inkluderade Lenovo ett rejält batteri på 5500 mAh.
Lenovo Legion Duel 2 har nästan allt en riktig hardcore gamer behöver.
En kraftfull Snapdragon 888 processor, ett RAM minne på upp till 16 GB, ett internminne på upp till 512 GB, ett dedikerat kylsystem för att upprätthålla optimal prestanda, supersnabb laddning och en stor display med upp till 144 Hz uppdateringsfrekvens. I princip allt man behöver för att uppleva mobilspel i bästa kvalitet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?