HTC Desire 22 Pro

HTC var en gång en av de största mobiltillverkarna inom Android men företaget har fallit långt ifrån tronen och tillverkar nu nästan inga mobiltefoner överhuvudtaget.
Den en gång i tiden otroligt populära taiwanesiska mobiltillverkaren har flyttat sin uppmärksamhet till Virtual Reality de senaste åren men kommer nu tillbaka till mobiltefoner i och med presentationen av HTC Desire 22 Pro.
En budgetmobil i mellansegmentet som lanseras i Storbritannien och Europa. 
Denna smartphones är fullt kompatibel med och optimerad för att strömma innehåll direkt till företagets Vive Flow Headset. 
Displayen har ett punchhål för selfiekameran i övre vänstra hörnet och ramarna runt displayen är inte direkt super tunna och den designen gör det tydligt för en betraktare att det här är en billigare mobiltefon. 
Baksidan kommer i färgerna svart eller guld med en vågig textur i båda fallen. HTC informerar inte på sin nya produktsida vad telefonens chassi är konstruerat av för material vilket ökar sannolikheten för att det är plast.
HTC Desire 22 Pro har en IP67- Certifiering vilket medför att telefonen klarar av att vara på en meter djupt vatten i upp till trettio minuter och fingeravtrycksläsaren sitter inbäddad i Powerknappen vilket är en relativt vanlig placering av fingeravtrycksläsare nu för tiden. 

HTC Desire 22 Pro är en mobiltelefon med en LCD display på 6,6 tum och denna display har bildförhållandet 20:9. Mobilen har 1080×2412 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 400 PPI (pixlar per tum). Displayen är skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och det är naturligtvis väldigt viktigt att ha en bra display kvalitet för oss som använder våra smartphones för multimedia konsumtion. 
Bilduppdaterings frekvensen brukar normalt vara på 60Hz men i det här fallet ligger bilduppdaterings frekvens på 120Hz så bland annat att bläddra i mobiltefonens menyer flyter på väldigt snabbt och smidigt.
Det som driver den här mobiltelefonen är en åttakärnig Snapdragon 695 processor på 2,2 GHz och det är en processor som sitter i budgetmobiler i mellansegmentet. Den är ganska kraftfull men utan att ligga på flaggskepps nivå och det innebär att den med lätthet klarar av att man spelar mer tekniskt krävande mobilspel som PUBG: New State Badlanders Call Of Duty Mobile  eller Apex Legends Mobile  men förmodligen inte på de allra högsta grafiska inställningarna. För det krävs åtminstone en budgetmobil i övre mellansegmentet eller allra helst en flaggskepps dödare  eller en flaggskepps mobil. 
Som de flesta borde känna till finns det flera olika mobiltelefon kategorier  att välja bland. Alla mobiltelefoner har inte liknande specifikationer utan det varierar från telefon till telefon.
HTC Desire 22 Pro har ett RAM minne på 
8 GB samt ett internminne på128 GB. Minnesmängden är möjlig att utöka via ett microSD kort vilket är en mindre fördel.
På bakstycket sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 5 Megapixlar. Kameran på framsidan är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar men saknar optisk bildstabilisator och autofokus vilket är två viktiga funktioner när det gäller kameror.
Kamerorna är fullt jämförbara med de som sitter i andra mobiltefoner inom samma kategori och det betyder att de är kapabla till att ta fina bilder vid bra ljusförhållanden. Bilder tagna med mobilen är tillräckligt bra för att lägga upp på privatpersoners sociala medier.
Mobiltelefonen fungerar med HTCs Viverse ekosystem såväl som företagets VR enheter som HTC Vive Flow Headset som jag tidigare har nämnt. Den här mobilens stora försäljningsargument är just Viverse kompatibiliteten som låter användaren komma åt virtuellt material från Metaverse via smartphonen och ett kopplat HTC VR Headset.
Batteriet är på 4520 mAh batteri och har stöd för 18W laddning. Det finns också trådlös laddning.
Det är något av en underdrift att säga att HTC inte är den mobiltillverkare de brukade vara. Efter en tidig framträdande plats började tillverkaren att se en stadig nedgång i försäljning vilket ledde till att HTC sålde en stor del av sin smartphoneverksamhet till Google 2018. Företaget lämnade dock till skillnad mot LG aldrig officiellt smartphone branschen.
Mobiltefonen kostar 4990 kronor och det är lite för mycket pengar att betala för en budgetmobil i mellansegmentet.
HTC Desire 22 Pro är ingen toppmobil utan
dess prestanda och funktioner kombineras för att leverera en mobiltelefon som är mer i linje med mobiltelefoner i mellansegmentet från tillverkare som Motorola, OnePlus och Xiaomi. Det finns åtminstone stöd för trådlös laddning och en IP67-klassificering vilket är sällsynta funktioner för mobiler inom den här kategorin. Du bör dock överväga ett äldre flaggskepp om du vill ha dessa funktioner till ett mer överkomligt pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?