Alcatel 1X (2018)


Alcatel 1X (2019) är en kommande budgetmobil konstruerad av plast vilken kommer med ett väldigt överkomligt pris. Den kostar några hundralappar över tusenlappen och för pengarna får du en enkel basmobil. Med dubbla bakre kameralinser samt en bakre fingeravtryckläsare. Eller rättare sagt. Den bättre varianten av denna smartphone har en fingeravtrycksläsare men den billigare modellen saknar en sådan. Telefonen går även att låsa upp med hjälp av den främre kameralinsen. Den har med andra ord Face Unlock och det är något båda varianterna av den här mobiltelefonen har.
I telefonens underkant sitter tyvärr den äldre microUSB porten istället för den moderna USB Typ C porten men den har ett hörlursuttag.
Tillverkaren TCL släppte förra året en mobiltelefon med exakt samma namn vilket kan bli rätt så förvirrande för oss konsumenter. Kontrollera därför noga innan du beställer en så att du inte beställer fel telefon. Jag önskar att mobiltillverkare skulle upphöra med detta ofog på grund av de problem som kan uppstå.
Den nya mobilen är en uppgradering på många fronter så det är trist om man av misstag köper föregångaren.


Displayen är en LCD display på 5,5 tum med 720×1440 pixlar med en pixeltäthet på 292 ppi (pixlar per tum). Detta är en stor display men nackdelen är att den inte är särskilt skarp så trots en bra storlek blir telefonen inte ultimat för till exempel filmtittande.
Alcatel 1X har en fyrkärnig MediaTek MT6739 processor på 1,5 GHz. Den här mobiltelefonen finns i två olika varianter. En med ett RAM minne på 1 GB och ett internminne på 16 GB och den andra med ett RAM minne på 2 GB men med samma internminne. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 128 GB.
Det inbyggda minnet är på gränsen till för lite eftersom det snabbt fylls upp av uppdateringar av förinstallerade appar. Det finns inte heller mycket plats för de appar som du själv installerar.
Den främre selfie kameran är på 5 Megapixlar och har LED blixt och de bakre huvudkamerorna är på 2 Megapixlar respektive 13 Megapixlar med autofokus och LED blixt.
Dessa håller en typisk budgetmobil kvalitet så bilder blir sällan fantastiska även om de kan duga för att lägga upp på sociala medier.
Batteriet är på 3000 mAh och det är en bra batteristorlek med tanke på mobilens prestanda.
Alcatel 1X (2019) kommer att säljas officiellt i Amerika, Asien, Afrika och Europa och telefonen har ett pris på 120 dollar vilket direktöversatt motsvarar 1140 kronor men sedan tillkommer den svenska momsen så det slutliga priset blir högre.
Om du har en tajt budget men samtidigt vill ha en fungerande mobil som klarar av lättare arbetsuppgifter kan den vara ett bra alternativ. Den här kategorin av smartphones passar däremot inte dig som använder din telefon till allt en modern smartphone kan utföra. För det är den allt för svag.
Vilken typ av mobiltelefon som passar dig avgörs helt av hur du använder din mobil och vad som är viktigt för just dig. Köp aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur mycket du kan spendera och till vad du brukar använda den till. Försök få bästa möjliga telefon för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?