Samsung Galaxy M20


Samsung Galaxy M20 är en ny smartphone i den nya M-serien som är tänkt att konkurrera med Honors och Xiaomis mobiltelefoner. Den är tänkt att vara ett något billigare och ungdomligare alternativ.
Den har en stor display och är konstruerad av plast. Det är den första mobilen från Samsung som har en flärp i frontens överkant och den har en bakre fingeravtryckläsare som sitter placerad på ett bra ställe på baksidan.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket är en fördel eftersom det är den nya mer moderna standarden.
Ingenting när det gäller designen gör att telefonen sticker ut i mängden. Tvärtom har den en ganska enkel design.
Samsung Galaxy M20 är en budgetmobil vilken som sagt är tänkt att konkurrera med andra tillverkares budgetmobiler i marknader som Indien där Samsung tidigare har haft svårt att konkurrera.
Det är mycket möjligt att Samsung är för sent ute för att kunna kämpa mot de kinesiska mobil tillverkare som redan har ett starkt grepp på budgetsegmentet. Både Samsung Galaxy M20 och Samsung Galaxy M10 är bra försök att slå sig in.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Skärmen är skarp med bra kontrast och färgåtergivning. Den stora, skarpa displayen medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller spela mobil spel.
Det är ju det som är den främsta anledningen till att skaffa en smartphone med en stor display.
Den drivs av en åttakärnig Exynos 7904 processor på 1,8 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Sedan finns även en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB. Minneskort går att stoppa in och genom detta kan man montera in ett MicroSd kort på upp till 512 GB. Detta betyder att denna smartphone har tillräckligt med utrymme för de flesta användare och det bör gå att behålla den här mobiltelefonen i åtminstone två år innan minnet blir allt för fullt och därmed ger en seg mobil.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 13 respektive 5 Megapixlar varav den sistnämnda är en djupsensor och den första är en Ultra vid vidvinkel lins.
Samsung Galaxy M20 är en budgetmobil så förvänta dig inte den bästa kamerakvaliteten även om bilderna ofta duger håller de inte samma klass som de man får med en flaggskepps mobils kameror.
Det inbyggda batteriet är på 5000 mAh och stödjer snabbladdning. Ett stort batteri och snabbladdning är en utmärkt kombination som ger en fantastisk batteritid.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 8.1 Oreo men med Samsungs egna skinn Samsung Experience 9.5.
Samsung Galaxy M20 är tänkt att främst säljas i länder där just budgetmobiler är populära så det innebär att den sannolikt inte kommer att säljas officiellt här i Sverige där nästan alla vill ha en dyr toppmodell.
Priset för den bättre modellen motsvarar ungefär 1600 kronor men om den mot förmodan skulle börja säljas här i landet får man lägga till den svenska momsen. Det skulle ge en prislapp på strax över 2000 kronor och det är ett okej pris med tanke på vad man får för pengarna.
Det är nödvändigt att veta lite om mobiltelefoner när man tänker skaffa ny sådan för att kunna beställa en mobiltelefon som passar just dina behov. Handla aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut för att undvika felköp.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?