Vivo Nex S


Vivo Nex S är en intressant smartphone på grund av ett litet, unikt design inslag. Nämligen selfie kameran vilken glider upp ur chassits överkant när man tänker ta en bild.
Det finns även en fingeravtrycksläsare under själva displayen och det är något som kommer mer och mer. Dessa fingeravtrycksläsare har dock inte nått lika långt som vanliga sådana så de låser ofta upp långsammare och de lyckas inte alltid läsa av ditt fingeravtryck.
Resten när det gäller designen är en vanlig standard affär med kanter av metall och ett bakstycke av plast, täckt av flera lager glas.
I telefonens underkant sitter en USB Typ C port.
Det den däremot saknar är vattentäthet och trådlös laddning.
Vivo är en kinesisk mobiltillverkare som inte är så kända här i Sverige där vi oftast endast känner till de större tillverkare som säljer sina produkter officiellt här. Det är nog dags att vi vidgar våra vyer och öppnar upp ögonen för fler alternativ. Utbudet är betydligt bredare än många tror.


Displayen är en AMOLED display på 6,6 tum med 1080×2316 pixlar så pixeltätheten blir 388 ppi (pixlar per tum). Displayen täcker 86 procent av fronten. Mer skärm på en mindre yta är naturligtvis alltid bra eftersom det medför att det blir lättare att titta på streamad film eller spela mobil spel samtidigt som mobilen inte blir allt för stor.
Vivo Nex S drivs av en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,7 GHz samt har ett RAM minne på 8 GB. Det inbyggda minnet är på 128 GB och det finns en bättre variant med ett internminne på 256 GB. Det är inte möjligt att utöka minneskapaciteten med ett minneskort men med så pass mycket internminne är det knappast heller nödvändigt.
Den kraftfulla processorn är en typisk flaggskepps processor så detta är med andra ord en toppmodell.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 8.1 Oreo men med Vivos skinn Funtouch OS 4. Det rör sig inte om ett rent system så det är lite av en nackdel men är samtidigt inte någon större nackdel.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och den hissas upp ur chassit med hjälp av en liten motor.
På baksidan sitter dubbla bakre kameralinser på 12 Megapixlar respektive 5 Megapixlar med optisk bildstabilisator, dubbel PDAF samt dubbla LED blixtar. Den mindre linsen är en djupsensor som är där för att hjälpa huvudkameran att ge finare bilder.
Mobiltelefonen har 32 bitars ljud på 192 kHz och den har faktiskt ett hörlursuttag vilket ju inte längre är så vanligt förekommande.
Det inbyggda batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning.
Batteristorleken är godkänd med tanke på displayens kvalitet och storlek och den kraftfulla processorn. En smartphone med en stor display förbrukar mer ström än en med en mindre display.
Vivo Nex S har en prislapp på 7990 kronor hos Inet och det är ett saftigt pris men då får du också topp prestanda och ny teknik. Smakar det så kostar det.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?