Samsung Galaxy A8s

Samsung Galaxy A8s är en budgetmobil i mellansegmentet som har en ny design detalj genom att den har ett runt hål i displayen för en kameralins. Detta för att få plats med en display som täcker större delen av framsidan. Fler mobiltelefoner kommer att ha samma lösning under 2019.
Telefonen har kanter av metall, baksida av plast som har täckts av flera lager glas. Alltså den gamla vanliga kombinationen av material.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare. Mobilen har alltså inte en fingeravtrycksläsare under själva displayen vilket jag förutspår ska bli populärt under året. Det existerar redan några smartphones med den tekniken men det kommer att öka i takt med att tekniken blir bättre. De fungerar fortfarande inte fullt lika väl som de vanliga fingeravtrycksläsarna.
I telefonens underkant sitter den moderna USB Typ C Porten och det är inte så konstigt eftersom det numera är få mobiltelefoner som kommer med en microUSB port.


Samsung Galaxy A8s har en LCD display på 6,4 tum med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum).
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz och det är en helt ny serie processorer som är lite mer kraftfull än Snapdragons 600 serie.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB. Den här mobiltelefonen har gott om plats och det är en stor fördel.
Det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB.
Den främre kameralinsen är på 24 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 24, 10 respektive 5 Megapixlar och den sistnämnda är en djupsensor som är där för att assistera de båda andra kamerorna för att på det sättet ge bättre bilder. Kamerorna har PDAF, autofokus samt LED blixt. De bör åtminstone ge godkända bilder vid bättre ljusförhållanden.
Batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning vilket är bra men batteristorleken är något för liten med tanke på displayens storlek och kvalitet samtidigt som prestandan också påverkar batteritiden negativt. En stor display och mycket kraft innebär naturligtvis en större strömförbrukning.
Mobilen har operativsystemet Android 9.0 Pie men med tillverkarens egna skinn. Det rör sig om den senaste versionen av systemet och det är bra men det kan vara en nackdel att det inte är en ren version av operativsystemet.
Samsung som är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner släpper en mängd olika modeller varje år och det är allt från lågbudget mobiler till absoluta toppmodeller.
Samsung Galaxy A8s lanserades i Kina den 21 December och det är ännu okänt ifall den kommer att säljas officiellt här i Sverige men om det är fallet blir denna smartphone ett utmärkt alternativ för oss som vill ha en bra all round mobil.
Beställ aldrig din nästa smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobil. Det är det som avgör vilken typ av telefon som passar just dig bäst.
Man behöver inte ha en dyr flaggskepps mobil för att få en bra mobil upplevelse.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?