Huawei P Smart (2019)


Huawei P Smart (2019) är en budgetmobil i mellansegmentet med den nu så populära stora skärmen med flärp i fronten och med ett bakstycke av plast som har gjorts för att se ut som glas men alltså inte är det. Också kanterna är av plast och det materamate må inte vara särskilt populärt just nu men jag ser inga problem med det och det kan till och med vara en fördel eftersom mobilen blir mer tålig än en täckt av glas.
Hörnen är avrundade och baksidan är även den lätt avrundad och mobilen ligger skönt i handen.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
Tråkigt nog kommer mobiltelefonen med den gamla microUSB porten istället för den mer moderna USB Typ C porten vilket är trist men knappast någon katastrof.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten landar på 415 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:5 så displayen når långt ut på kanterna.
Det medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film, YouTube eller spela mobil spel.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 710 processor på 2,2 GHz. RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 64 GB. Minneskort går att montera in och det går max att sätta in ett på 512 GB.
Huawei P Smart har med andra ord gott om plats för dina egna filer och appar.
Systemet flyter på bra tack vare den relativt kraftfulla processorn och RAM minnet men detta är ingen flaggskepps mobil så förvänta dig inte riktigt samma prestanda som en sådan.
Det existerar en mängd olika kategorier av mobiltelefoner och en tumregel är att ju mindre en telefon kostar ju sämre specifikationer har den. Sedan finns det naturligtvis mobiler inom dessa områden vilka erbjuder bättre specifikationer för samma kostnad och det är en anledning till att inte beställa första bästa smartphone. Jämför olika mobiltelefoner före du bestämmer dig.
Huawei P Smart har en främre selfie kamera på 16 Megapixlar och dubbla bakre kameror på 13 respektive 2 Megapixlar med PDAF och LED blixt. Den på 2 Megapixlar är en djupsensor som är där för att hjälpa huvudkameran att ge bättre bilder.
Kamerorna håller en okej kvalitet men tänk på att det här är en budgetmobil så förvänta dig inte den bästa kameranivån för det denna smartphone kostar.
Det inbyggda batteriet är på 3400 mAh och det är en godkänd batteristorlek.
Operativsystem som kommer installerat är Android 9.0 Pie som är en färsk version av systemet men tyvärr har telefonen Huaweis skinn EMUI 9 som är ett hårt anpassat skinn. Inget rent operativsystem alltså och dessutom ett skinn som hamnar långt ifrån hur Android brukar vara. Det är en nackdel med mobiltelefoner från både Huawei och Honor.
Priset på en Huawei P Smart ligger på 2590 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad du får för dina pengar. Den här typen av smartphones passar dig som inte vill spendera allt för mycket för din mobil men ändå få en bra All-Round mobil.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?