Xiaomi Redmi Note 7


Xiaomi Redmi Note 7 är en budgetmobil i mellansegmentet som har gjort stor succé i tillverkarens hemland Kina. Vid en blixtutförsäljning såldes 100 000 exemplar på åtta minuter och mobilens popularitet beror på att den är väldigt prisvärd.
Den bättre varianten av mobiltelefonen har ett pris ungefär motsvarande 2000 kronor och för de pengarna får du en utmärkt multimedia och All-Round telefon som passar många konsumenters användningsmönster.
Den har en stor display och är modernt designad av en vanlig kombination av plast, metall och glas med en baksida av plast vilken har täckts av flera lager glas. Bakstycket reflekterar ljuset fint men drar likt de flesta smartphones med samma typ av konstruktion med att fingeravtryck och smuts lätt fastnar på ytan.
Xiaomi Redmi Note 7 har en USB Typ C port vilket är en mer modern lösning än den gamla microUSB porten som många billiga mobiler ofta har.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten landar på 409 ppi (pixlar per tum). Detta är en skarp display med bra färgåtergivning och som skyddas av Gorilla Glas 5.
Xiaomi Redmi Note 7 drivs av en åttakärnig Snapdragon 660 processor på 2,2 GHz samt ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 64 GB hos den bättre varianten av denna smartphone. Det finns även en med ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB och det är ett billigt och enkelt sätt att få mer utrymme i sin mobil.
Det operativsystem som kommer installerat är Android 9.0 Pie med Xiaomis skinn MIUI 10. Den version som finns i mobiltelefonen är en färsk version och det är en stor fördel men en nackdel för många är att det inte rör sig om en helt ren version.
Selfie kameran i fronten är på 13 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 48 respektive 5 Megapixlar och den senare är en djupsensor. Här finns PDAF och LED blixt.
Fingeravtryckläsaren hittar du på telefonens baksida och den låser upp telefonen snabbt och korrekt.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 4. Ett stort batteri i kombination med en något svagare prestanda ger en fantastisk batteritid och det är något positivt med den här telefonen.
Xiaomi är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner men är ändå rätt så okända här i Sverige. Otroligt nog vill jag påstå. Här i landet verkar vi inte ha särskilt mycket koll på andra tillverkare än Samsung och Apple och det är förstås synd. Det är ju en fördel att känna till allternativen så att man får mer utbud att välja mellan och man kan dessutom tjäna en hel del pengar på det. Få mer mobiltelefon för pengarna helt enkelt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?