Asus Zenfone Max Pro (2019)


Asus Zenfone Max Pro (2019) är en budgetmobil i mellansegmentet som kommer att säljas officiellt här i Sverige. Det existerar även en föregångare med samma namn vilket kan bli något förvirrande. Om du vill ha den här mobiltelefonen bör du därför kolla noga innan du beställer ett exemplar på grund av att du kan råka beställa fel telefon.
Ser ut att ha den vanliga kombinationen av material. Det vill säga plast, glas och metall. Men bakstycket är faktiskt helt av plast men en plast som har gjort för att se ut som glas.  I fronten sitter en stor display som täcker större delen av framsidan och vilken har en  som rymmer en kameralins på 13 Megapixlar och en LED blixt.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
Tyvärr kommer mobiltelefonen med den gamla microUSB porten istället för den moderna USB Typ C porten.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2280 pixlar och har en pixeltäthet på 403 ppi (pixlar per tum). Displayen är skarp och skyddas av Gorilla Glas 6. Skärmen har bildförhållandet 19:9 och en så stor display medför att mobilen blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film eller spela mobil spel.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB. Detta är basmodellen men det finns även två bättre varianter. Den ena har ett RAM minne på 4 GB och har ett inbyggt minne på 64 GB. Den andra har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB.
Under chassit sitter den relativt kraftfulla åttakärniga Snapdragon 660 processorn på 2,2 GHz. Processorn är en ny processor vilken är mer effektiv och mer kraftfull än tidigare processorer i samma serie. Det innebär dock inte att den hamnar i samma klass som de processorer som sitter i flaggskepps mobilerna.
Den främre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har en LED blixt medans de bakre kamerorna är på 13 respektive 5 Megapixlar. Den sistnämnda är en djupsensor som är där för att hjälpa huvudkameran att ge finare bilder.
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
De är kapabla att ge bra bilder med realistisk färgåtergivning men det rör sig förstås inte om den allra bästa kameranivån med tanke på att den inte är en dyr toppmodell.
Operativsystem är Android 8.1 Oreo och det rör sig om en helt ren version vilket är en stor fördel. Den allra största fördelen med Asus Zenfone Max Pro (2019) är det gigantiska batteriet på 5000 mAh vilket med lätthet ger två dagars batteritid.
Det rekommenderade priset hamnar på 3200 kronor men det är oklart vilken variant av mobilen det priset gäller.
Priset är helt okej med tanke på vad du får för pengarna men den är inte billigare än andra jämförbara mobiltelefoner.
Asus är inte särskilt kända för sina smartphones här i landet och det är synd att vi endast känner till ett fåtal av alla mobiltillverkare som finns.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?