Honor View 20


Honor View 20 är en kommande flaggskepps mobil från kinesiska mobil tillverkaren Honor och den har en unik, ny design som kommer att bli vanlig under 2019. Större delen av framsidan består av en display och för att ändå få utrymme för den främre kameralinsen har man helt enkelt gjort ett hål i skärmen för linsen. Detta är den första mobiltelefonen som har den lösningen men lär inte bli den sista.
Själva displayen är stor och när långt ut på kanterna av telefonen.
Mobiltelefonen har den vanliga kombinationen av material. Det vill säga kanter av metall, baksida av plast som har täckts av flera lager glas.
I telefonens underkant sitter en USB Typ C Port och i mobilens överkant finns ett hörlursuttag. På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare. Den har med andra ord inte den helt nya funktionen med fingeravtrycksläsare som sitter under displayen och som troligen kommer att bli mer vanligt förekommande under 2019. Funktionen är dock fortfarande långsammare än en vanlig fingeravtrycksläsare men det är något som kommer att förbättras med tiden. Därför är det på sätt och vis bra att Honor inte använder den typen av lösning ännu.



Displayen är en LCD display på 6,4 tum med 1080×2310 pixlar så pixeltätheten blir på 398 ppi (pixlar per tum).
RAM minnet hos basmodellen är på 6 GB och internminnet är på 128 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på hela 256 GB. Minneskapaciteten går att utöka på ett enkelt, billigt sätt genom att installera ett minneskort på upp till 400 GB.
Detta är alltså en smartphone med gott om plats och det är en stor fördel.
Processorn under chassit är en kraftfull åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz.
I fronten finns en kameralins på 25 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 48 Megapixlar med PDAF, TOF ( Time Of Flight ) 3D och LED blixt.
TOF 3D möjliggör förbättrad bokeh effekt och någon slags 3D bilder. Fortfarande lite oklart hur det fungerar i verkligheten.
Bokeh effektt är i alla fall när ett objekt är i fokus men bakgrunden är suddig. En sorts bilder som de senaste åren har blivit väldigt populärt hos användare över hela världen.
Honor View 20 ska presenteras för en europeisk publik i slutet av Januari 2019 i Paris men det är inte säkert att den kommer att säljas i Sverige. Vi får hoppas det eftersom det här är en intressant toppmodell med unika inslag och väldigt bra specifikationer. Den har till och med ett stortb batteri på 4000 mAh som stödjer snabbladdning. Det finns inga uppgifter om trådlös laddning vilket innebär att den funktionen nog saknas.
Honor View 20 har en prislapp på runt 460 Euro vilket direktöversatt blir strax över 5000 kronor men på det priset skulle den svenska momsen tillkomma om mobilen börjar säljas officiellt här i landet.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?