LG K8 (2018)


LG K8 (2018) är en typisk budgetmobil när det gäller prestanda, funktioner och design.
Detta är en mobiltelefon konstruerad av plast och en enkel design som knappast sticker ut i mängden av telefoner.
Likt många andra smartphones i samma prisklass har den svagare specifikationer som medför att den duger för att ringa samtal och surfa lite lätt under dagen men med svårighet klarar av tekniskt avancerade spel. LG K8 (2018) saknar fingeravtrycksläsare även om det finns en knapp på baksidan vilken kan misstas för en fingeravtrycksläsare.
Mobilen följer inte någon av förra årets trender när det gäller designen utan har en lite mer omodern konstruktion. Här finns ingen display som täcker större delen av framsidan och den är helt av plast. Inga lager av glas täcker baksidan. Den blir å andra sidan mer tålig på detta sätt och det är ju fördelaktigt.


Displayen är en LCD display på 5 tum med 720×1280 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 294 ppi vilket betyder att displayen inte är den allra skarpaste. Skärmens storlek och kvalitet gör att LG K8 inte riktigt är lämpad att vara en multimedia enhet. För att få en bra upplevelse när man till exempel tittar på streamad film behöver man en större display med bra skärpa och färgåtergivning. Vem vill titta på en hel film på en mindre display?
Den har ett RAM minne på 2 GB och internminnet är på 16 GB med plats för ett minneskort för att lätt kunna utöka minneskapaciteten. Man kan montera in ett micMicr kort på upp till 32 GB och där kan du förslagsvis spara bilder som du tar med mobiltelefonen.
Internminnet fylls upp fort. Helst ifall du brukar installera applikationer men även om du inte gör så överhuvudtaget äter olika uppdateringar av förinstallerade appar upp utrymme. Ett inbyggt minne på 16 GB är på gränsen till för lite för alla men det är så det blir när man inte vill betala särskilt mycket för sin mobil. Man får helt enkelt det man betalar för.
Det hela drivs av en fyrkärnig processor på 1,3 GHz och det är en svagare budget processor som brukar sitta i mobiler av den här sorten. Processorn i fråga är en Snapdragon 210 processor och det är en processor som hamnar långt ner på listan när det gäller Qualcomms processorer när det gäller kraft och snabbhet.
I USA får man av någon anledning den mer kraftfulla Snapdragon 425.
Batteriet är på 2500 mAh och det är en okej batteristorlek med tanke på displayens storlek och kvalitet och processorns styrka.
En kraftfull toppmodell behöver ett större batteri på grund av den ökade strömförbrukningen. Den största fördelen med den här mobiltelefonen är att bakstycket går att ta loss så att du enkelt kan byta till ett nytt batteri när ditt batteri börjar bli gammalt.
Den främre kameralinsen är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har LED blixt.
En billig smartphone har naturligtvis inte direkt någon högkvalitativ kamera men de klarar av att ge okej bilder vid bättre ljusförhållanden.
LG K8 är en budgetmobil av den typ din mobiloperatör ger dig utan extra kostnad ifall du förlänger ditt abonnemang och duger alltså endast för dig som huvudsakligen använder din telefon som just en sådan. Det vill säga ringer samtal med den. Vi andra som använder våra smartphones till så mycket mer bör leta efter något bättre.
En LG K8 kostar hos de flesta butiker strax över tusenlappen och det indikerar tydligt vad man får.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?