Nubia Red Magic Mars


Mobiltelefoner med inriktning mot gaming har börjat dyka upp igen de senaste åren och Nubia Red Magic Mars är en sådan som siktar på att vara ett billigare alternativ.
Nästan samtliga av mobiler av denna typ har en unik design som tydligt visar vad telefonen är tänkt för och det gäller även ZTE Nubia Red Magic Mars.
Baksidan är inte alls plan utan ytan är vinklad åt olika håll och det ger en design som verkligen sticker ut i mängden.
I mitten av bakstycket sitter en avlång RGB ljuspanel som blinkar i olika färger.
Mobiltelefonen har ett komplicerat kylnings system konstruerat av koppar som finns där för att kyla ner systemet efter många timmars speltid.
USB Typ C Port finns och det gör även en fingeravtrycksläsare vilken sitter på telefonens baksida. Fingeravtrycksläsaren är polygon formad och den bakre kameralinsen är hexagonal formad.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten blir 402 ppi (pixlar per tum). Displayen har bra skärpa men det hade inte skadat ifall den hade varit ändå mer skarp på grund av vad mobilen är tänkt att göra.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 6 GB. Den varianten har ett internminne på 64 GB vilket kan anses vara godkänt men det är faktiskt så att det inbyggda minnet ligger på gränsen till att vara för lite. Helt enkelt eftersom en smartphone tänkt i första hand att vara en spelmaskin behöver mycket utrymme för att installera många mobil spel och kanske framförallt mer tekniskt avancerade sådana. Detta betyder att spelen kommer att ta mycket plats och varje spel kan vara på över 1 GB.
Som tur är existerar även två bättre varianter och den andra har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Det är den modellen jag skulle rekommendera.
Den sista modellen har ett RAM minne på 10 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Ingen av dessa har plats för ett minneskort.
Den främre kameralinsen är på 8 Megapixlar och den bakre kameralinsen är på 16 Megapixlar med PDAF och LED blixt.
Kamerorna kan ge godkända bilder vid bättre ljusförhållanden men är inte de allra bästa där ute men det är väl ingen som förväntar sig topp kvalitet på det området hos en mobiltelefon främst framtagen för att spela mobil spel?
Ljudet hos en smartphone av denna typ är betydligt viktigare och på det området har tillverkaren satsat hårt på att få fram en utmärkt ljudkvalitet. Nubia Red Magic Mars kommer med DTS HD ljud på 32 bitar och på 384 kHz.
Det inbyggda batteriet är på 3800 mAh och stödjer snabbladdning. Ett stort batteri som ger en bra batteritid är av vikt för oss som gärna spelar mer krävande mobil spel i timmar och det klarar den här mobilen bra.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Nubia Red Magic UI som ett skinn över och det är ett skinn som naturligtvis har en mängd funktioner som tydligt har gaming inriktning.  Detta är en toppmodell som erbjuder en fantastisk spelupplevelse till att billigare pris. Prislappen landar på strax över 5000 kr innan den svenska momsen och för pengarna får du en välkonstuerad smartphone med flaggskepps specifikationer och en unik design.
Föregångaren Nubia Red Magic är ett billigare alternativ med en liknande design och en prislapp på 3300 kronor exklusive moms hos GearBest. Se dock till att beställa den globala versionen och inte den kinesiska på grund av att du kan få en hel del bekymmer ifall du skulle råka beställa den kinesiska. Den är inte anpassad till den Europeiska marknaden och saknar bland annat PlayStore.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?