Huawei Nova 4


Huawei Nova 4 är en budgetmobil i mellanklass med en stor display som når långt ut på framsidans kanter. Denna smartphone släpptes till försäljning i December 2018 så den är rätt så ny.
Mobiltelefonen har en lite unik design tack vare att den inte har en flärp i frontens överkant. Istället sitter selfie kameran i ett hål i displayens vänstra hörn. Detta är en helt ny placering vilket kommer att bli mer vanligt förekommande senare i år. I övrigt har Huawei Nova 4 den nu så vanliga kombinationen av plast, metall och glas.
På baksidan sitter tre kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och telefonen har ett hörlursuttag och en USB Typ C port.
Tillverkaren Huawei har under många år varit en av världens största tillverkare av mobiltelefoner och det är något som de är väldigt duktiga på. Trots det finns det fortfarande svenskar som inte ens känner till att den här tillverkaren existerar. Det är en aning märkligt faktiskt.


Displayen är en LCD display på 6,4 tum med 1080×2310 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum).
Skärmen är relativt skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och dess skärpa och storlek gör den lämplig som en multimedia enhet. Att titta på streamad film eller YouTube blir en riktigt fin upplevelse och det samma gäller mobilt spelande.
Huawei Nova 4 drivs av en åttakärnig Hisilicon Kirin 970 processor på 2,4 GHz och den har ett RAM minne på 8 GB.
Den har ett inbyggt minne på hela 128 GB och minneskapaciteten går till och med att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB.
Detta är en mobil som har tillräckligt med utrymme för de appar som du vill installera så platsbrist är inget problem över huvudtaget.
Den främre kameralinsen är på 25 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 20, 16 respektive 2 Megapixlar och har LED blixt. Den sistnämnda är en djupsensor som hjälper de andra kameralinserna att ge bättre bilder. Den bör åtminstone ha kameror som är fullt kapabla att ge bra bilder men det rör sig om en budgetmobil och inte en toppmodell så förvänta dig inte den allra bästa kamerakvaliteten från den här typen av mobiltelefoner.
Batteriet är på 3750 mAh och stödjer snabbladdning. När en smartphone har en stor, skarp display behöver man montera in ett stort batteri på grund av att skärmen behöver mer ström för att hålla igång.
Operativsystemet som kommer installerat är Android 9.0 Pie men med Huaweis hårt anpassade skinn som på många sätt har fått indinspirat av Apples operativsystem. Systemet är alltså inte direkt ett rent sådant och det faktum att det liknar iOS kan vara en nackdel för många konsumenter.
Försök därför att få möjligheten att testa systemet innan du beställer telefonen för att vara säker på att det är något som du kan leva med.
Huawei Nova 4 säljs inte officiellt här i landet och ett svenskt pris är därför okänt. Vissa uppgifter anger ett pris på 599 dollar vilket direkt översatt motsvarar 5790 kronor men det är ett pris där momsen inte är inräknad. Mobiltelefonen skulle med andra ord bli dyrare och därmed blir den inte riktigt en bra deal. Man kan få mobiler för en lägre kostnad vilka till och med har bättre prestanda.
Mitt råd är att jämföra olika mobiltelefoner innan man bestämmer sig och försöka få så mycket som möjligt för pengarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?