HTC lägger ner mobiltillverkningen 2019?


2008 sålde HTC fler mobiltelefoner i världen än Samsung. De var helt enkelt den största mobiltillverkaren i världen men idag hamnar de inte ens på listan. Faktum är att HTC spenderar mer pengar på att producera en mobil än de tjänar på den när de säljer den och det kommer som alla förstår inte fungerar i längden. De måste vända trenden och bli ett populärt märke igen för annars existerar inte HTC som mobiltillverkare längre. Kanske blir de tvungna att göra som Blackberry. Nämligen att fokusera på andra affärsområden och låta någon annan tillverkare producera smartphones under licens från HTC.
Ett annat område som denna tillverkare satsar på är Virtual Reality så det är fullt möjligt att deras fokus helt skiftar mot det området istället om deras mobil försäljning inte ökar drastiskt inom en nära framtid.


HTC har ekonomiska problem som har blivit värre de senaste tre åren. Deras mobiltelefoner säljer inte alls i det antal som behövs för att hålla företaget i rullning. Deras flaggskepps mobiler klarar inte av konkurrensen från Apple, Samsung och Huawei.
Konkurrensen inom mobiltelefoni är hård och många andra mobiltillverkare har ekonomiska svårigheter men HTC är en tidigare stor tillverkare som nu har oerhört stora ekonomiska bekymmer.
Trots en försäljning av 2000 anställda till Google vilket gav företaget 1,1 biljoner dollar är deras framtid som mobil tillverkare osäker. Även fast det är mycket pengar går en hel del till skulder och resten av pengarna måste hålla HTC flytande och dessa pengar räcker inte för evigt.
Det är av yttersta vikt att HTC kommer upp med en bra strategi för att lyckas sälja mer mobiltelefoner men det är mycket svårt. De måsta få fram en toppmodell som sticker ut i mängden och som många konsumenter är villiga att köpa istället för någon toppmodell från en annan tillverkare. Alternativt satsa på så kallade flaggskepps dödare. Det vill säga mobiler med topp specifikationer och samtidigt en billigare prislapp men även där är konkurrensen hård.
Om tillverkaren väljer att endast ta fram ett par modeller per år och se till att marknadsföra dessa överallt i världen kan der möjligen vara ett sätt att vända trenden. De flesta mobiltillverkare lanserar stora mängder olika modeller under ett år och det kostar naturligtvis pengar att ta fram alla dessa telefoner så med färre telefoner minskar utgifterna. Med andra ord precis vad Apple och OnePlus redan gör.
Tänk efter litegrann. Hur många i din bekantskapskrets äger en smartphone tillverkad av HTC? Du kan göra ett experiment, nästa gång du besöker ett större samhälle kan du kolla på dina medmänniskor för att se om någon använder en HTC. Jag misstänker att du inte kommer se en enda person med en mobil av det märket och jag tror inte heller att du känner en person som äger en.
Sannolikheten är enligt min mening ganska stor att HTC innan årets slut har upphört med att sälja mobiltelefoner. Företaget kommer troligen att leva kvar ändå.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?