Elephone A5


Elephone är en av många små kinesiska mobiltillverkare vars produkter har ett mer överkomligt pris. När det gäller byggkvalitet, design och specifikationer har  kinesiska tillverkare verkligen gjort en rejäl uppryckning de senaste åren och har nu blivit bra alternativ till de dyrare telefoner som säljs officiellt här i Sverige.
Elephone A5 är en av dessa smartphones. Detta är en välkonstruerad mobiltelefon med en fin design. Kanterna är av metall, baksidan av plast som har täckts av flera lager glas. Tyvärr skyddas inte glaset av Gorilla Glas vilket innebär att mobilen blir extra känslig och lättare går sönder.
På baksidan sitter det enligt tillverkaren tre kameralinser men i verkligheten sitter det bara två kameralinser där. Den ena är falsk.
Fingeravtryckläsaren sitter på telefonens högra långsida och den låser upp mobiltelefonen snabbt och korrekt.
Hörlursuttag som är ganska ovanligt nu för tiden finns hos den här mobilen.
Otroligt nog finns här till och med en USB Typ C Port, något som fortfarande sällan finns hos smartphones i denna prisklass.



Displayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080× 2246 pixlar och det är en display av bra kvalitet. I displayens överkant sitter en stor flärp för de två kameralinserna på 20 och 2 Megapixlar. Pixeltätheten landar på 403 ppi (pixlar per tum) och det är en skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Den stora skarpa skärmen innebär att Elephone A5 är en duglig multimedia enhet lämplig för att titta på streamad film och till viss del spela mobil spel.
De tre kameralinserna på baksidan är enligt uppgift på 12, 5 och 3 Megapixlar men den sistnämnda är ingen riktig kamelalins vilket är en irriterande detalj med den här mobiltelefonen. Det är förstås inte rätt av Elephone att ljuga för sina kunder bara för att ge skenet av att mobilen har bättre prestanda än vad den verkligen har. Däremot är resten av specifikationerna helt korrekta. Det finns dubbla LED blixtar.
Precis som hos likvärdiga mobiltelefoner i samma prisklass är kamerorna okej och kan ge godkända bilder vid bättre ljusförhållanden men räkna inte med topp kvalitet hos telefoner som har mer överkomligt pris. Man får det man betalar för.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB så det här är en smartphone med fullt tillräckligt med utrymme.
Processorn är en åttakärnig processor på 2 GHz som är relativt kraftfull men utan att hamna på samma nivå som de som sitter i dyrare toppmodeller. Den klarar av att spela ganska avancerad mobil spel även om det emellanåt kan gå lite segt när man spelar den typen av spel.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo och det rör sig om ett i det närmaste rent operativsystem vilket är en stor fördel.
För därmed finns det inte mycket som tynger ner systemet så att allt flyter på bättre än det annars skulle ha gjort. En annan möjlig fördel är att själva systemet kan få snabba uppdateringar men det gäller sällan mobiltelefoner från mindre tillverkare.
Batteriet är på 4000 mAh och stödjer snabbladdning. Batteristorleken är fullt godkänt med tanke på skärmstorlek och specifikationer.
Elephone A5 är rent designmässigt en väldigt attraktiv mobil som dessutom är robust konstruerad. Det är utseende mässigt fullt möjligt att man misstar den här mobiltelefonen för att vara en dyr flaggskepps mobil och det är imponerande med tanke på vad telefonen kostar.
En Elephone A5 kostar hos GearBest när det här inlägget skrivs 1786 kronor exklusive moms. Frakt och eventuella import avgifter kan också tillkomma på priset. Det pris utländska nätbutiker anger är alltid bara deras pris.
I slutändan kommer den här telefonen sannolikt kosta runt 2500 kronor och det är ju fortfarande ett bra pris men inte fullt lika bra som man först kan tro.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?