UMIDIGI S3 Pro


Det finns en mängd olika små kinesiska mobiltillverkare som erbjuder billiga mobiler och vilka är totalt okända här i Sverige. UMIDIGI är en av dessa och nu har de lanserat UMIDIGI S3 Pro som är en budgetmobil i mellanklass med en baksida av keramik. Uppenbarligen rör det sig inte om någon typ av keramik som liknar till exempel porslin utan en mer tålig typ av industriell keramik. En del konsumenter får tyvärr tanken att en mobiltelefon av keramik lätt går sönder vilket alltså är en felaktig idé.
Kanterna runt telefonen består av metall.
Displayen hos den här mobilen är stor med tunna ramar runt om och i överkant av displayen sitter en tårdropps formad flärp. Telefonen har ett hörlursuttag och en USB Typ C Port och det är två fördelar med den här smartphonen. På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare vilken låser upp mobiltelefonen relativt fort men knappast fullt lika fort som dyrare toppmodeller.
Utan tvekan är denna tillverkare en av många underdogs som är värda att tas på allvar då de erbjuder välkonstuerade mobiltelefoner med duglig prestanda till en billigare kostnad.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten landar på acceptabla 409 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:5 så skärmen är långsmal. Det är en skarp display med bra färgåtergivning och vars storlek gör att multimedia konsumtion blir en utmärkt upplevelse när man använder telefonen.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB med möjlighet till att utöka minneskapaciteten via ett minneskort.
Mobilen har imponerande bra specifikationer med tanke på vad den kostar och det inbyggda minnet är nog det som imponerar mest i det hänseendet.
Processorn är en ganska kraftfull åttakärnig MediaTek Helio 70 processor på 2,1 GHz. Den klarar lätt av även mer tekniskt avancerade mobil spel samt mer krävande arbetsuppgifter. UMIDIGI S3 Pro är ju trots allt en butgetmobil i mellansegmentet.
Den främre kameralinsen är på 20 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på hela 48 Megapixlar med dubbla LED blixtar samt Autofokus. Det finns även en telefoto lins på 12 Megapixlar.
Kamerakvaliteten hos mindre, okända mobiltillverkare brukar vanligtvis inte hålla den allra bästa kvaliteten och det samma gäller förmodligen den här mobilen. Dagens mobil kameror har dock en någorlunda hög lägsta nivån så bilder lär duga ifall du inte har allt för höga krav.
Batteriet är på otroliga 5150 mAh som medför att mobilen klarar mer än en dag på en laddning för de flesta användare. Hur länge ett batteri klarar sig på en laddning avgörs förstås till stor del av hur man använder sin mobiltelefon. Batteriet stödjer snabbladdning men trådlös laddning saknas.
En UMIDIGI S3 Pro har just nu hos GearBest ett pris på strax över 2600 kronor och det är ett överkomligt pris. Tänk dock på att den slutliga kostnaden kommer att öka på grund av att du importerar telefonen så den svenska momsen tillkommer. Även frakt och tullavgifter kan tillkomma.
En nackdel med smartphones man beställer från utländska nätbutiker är att man blir tvungen att betala hela beloppet på en gång. Det finns ingen möjlighet till delbetalning av naturliga orsaker.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?