Meizu 16X


Meizu är en liten kinesiska mobiltillverkare vars produkter rent designmässigt håller en hög kvalitet samtidigt som deras mobiltelefoner oftast har bra specifikationer och funktioner.
De är en av många tillverkare som inte säljer sina mobiltelefoner här i Sverige och det medför att de är helt okända här.
Meizu 16X är en av deras smartphones och det rör sig om en budgetmobil i mellansegmentet som faktiskt har en fingeravtrycksläsare under displayen. Den har alltså en helt ny funktion som många flaggskepps mobiler fortfarande saknar och det gör den här mobiltelefonen ändå mer intressant.
Displayen är stor och ramarna runt displayen är tunna på ett fint sätt. Det märks att Meizu 16X är en lite dyrare budgetmobil och inte riktigt är en tokbillig smartphone likt till exempel UMIDIGI A3 Pro som jag tidigare har gjort ett inlägg om.
På baksidan sitter dubbla kameralinser och i underkant sitter den moderna USB Typ C porten, ett hörlursuttag, microfon och en högtalare.
Meizu 16X har även fördelen att den har stereo högtalare.
Chassit är av metall och bakstycket är lätt avrundad så att mobiltelefonen ligger skönt i handen. Den här mobilen har ingen flärp i displayens överkant.


Displayen med bildförhållandet 18:9 är på 6 tum med 1080×2160 pixlar så pixeltätheten landar på 402 ppi (pixlar per tum). Skärmen är skarp och tydlig med utmärkt betraktningsvinkel och dess storlek förhöjer upplevelsen av multimedia konsumtion.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken modell av mobilen du väljer.
Minneskort plats saknas men det är inte direkt nödvändigt med så pass mycket inbyggt minne som den här mobiltelefonen har.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 710 processor på 2,2 GHz och det är en ganska kraftfull processor som hamnar snäppet under Snapdragon 855.
Det är med andra ord fyllt möjligt att spela mer tekniskt avancerade mobil spel på denna smartphone.
Den främre kameralinsen är på hela 20 Megapixlar samt har Autofokus.
De dubbla bakre kameralinserna är på 12 respektive 20 Megapixlar och de har PDAF, optisk bildstabilisator, laser autofokus och dubbla LED blixtar.
Kamerorna på den här mobilen håller en hög kvalitet och bilder som tas med den blir fina och duger mer än väl för att lägga upp på sociala medier som Facebook och Twitter.
Det inbyggda batteriet är på 3100 mAh
Meizu 16X har tyvärr ett ganska högt pris i alla fall ifall om man har i åtanke att den är en mobil från en okänd kinesisk tillverkare. Den högre prissättningen innebär att det är helt möjligt att hitta en likvärdig smartphone här i Sverige. Därmed försvinner den stora anledningen till att beställa kinesiska mobiltelefoner från utländska nätbutiker. Nämligen att få tag på en telefon som ger mer för pengarna.
En Meizu 16X kostar hos DX 3488 kronor exklusive moms. Den egentliga kostnaden blir med andra ord högre vilket är viktigt att känna till innan man gör en beställning.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?