Samsung Galaxy S10e


Samsung Galaxy S10E är den bästa dealen av de tre nya flaggskepps mobilerna från Samsung. Designmässigt påminner den om de andra telefonerna och specifikationerna är lika bra som hos de övriga modellerna men den är billigare.
Billigare betyder förstås inte att det rör sig om en riktigt billig smartphone men den kostar mindre än de rejält dyra syskonen Samsung Galaxy S10 och Samsung Galaxy S10 Plus.
Materialvalet är det gamla vanliga med kanter av metall, baksida av plast som har täckts av flera lager glas och en stor display.
Det mer unika med displayen är att man har gjort ett hål i skärmen för selfie kameran istället för att använda en flärp.
Det som skiljer denna modell med de andra två är att här inte finns någon fingeravtrycksläsare under displayen. Fingeravtrycksläsaren är istället placerad på en långsidan av telefonen.
Samsung Galaxy S10E har stereo högtalare med Dolby Atmos/AKG ljud på 32 bitar, USB Typ C Port, Bixby knapp, Samsung Pay samt en IP-68 Certifiering så den är vattentät och klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Det är alltid bra med lite extra skydd, helst när det gäller en dyrare toppmodell som den här. Det blir ju en aning trist när man spenderar mycket pengar på något och den grejen sedan går sönder på grund av din egen eller andras klumpighet.


Displayen är en AMOLED display på 5,8 tum med 1080×2280 pixlar så pixeltätheten blir på 438 ppi (pixlar per tum). Displayen är med andra ord skarp, har bra betraktningsvinkel och färgåtergivning.
En högkvalitativ display som vanligt med Samsungs toppmodeller.
Processorn under chassit är en åttakärnig Exynos 9820 Octa processor på 2,7 GHz hos den variant som säljs här i Europa. I de varianter som säljs i Kina och USA sitter istället en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB med plats för ett minneskort på upp till 512 GB så minneskapaciteten går att utöka.
Den bättre modellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB.
Som väntat av en flaggskepps mobil har den gott om plats utrymme för dina egna filer.
Den främre kameralinsen är på 10 Megapixlar med dubbel Pixel PDAF.
På baksidan sitter dubbla kameralinser på 12 respektive 16 Megapixlar med optisk bildstabilisator, dubbel Pixel PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten är oerhört hög så det är lätt att ta fina bilder med denna smartphone.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo men med Samsungs egna, hårt anpassade skinn.
Batteriet är på 3100 mAh och stödjer snabbladdning och snabb trådlös laddning.
En Samsung Galaxy S10E kostar från 8490 kronor och det är förstås mycket pengar men som en jämförelse kostar Samsung Galaxy S10 från 10990 kronor och i det sammanhanget är ju den här mobiltelefonen billigare. Vill man ha det bästa möjliga blir man tvungen att spendera en hel del pengar.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?