Huawei P30 Pro


Huawei P30 Pro är en helt färsk flaggskepps mobil från den stora kinesiska mobiltillverkaren Huawei och med den här mobilen försöker de att erbjuda den bästa smartphone man kan köpa.
Det är knappast någon hemlighet att Huawei satsar hårt på att bli världens största tillverkare av mobiltelefoner.
Huawei P30 Pro är konstruerad av den vanliga kombinationen av material och displayen är stor med en tårformad flärp.
Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan är av plast vilken har täckts av flera lager glas. Mobilen är ganska rektangulär med plan front och baksidan även om långsidornas kanter är lätt avrundade. Det samma gäller ej toppens och bottens kanter som är plana. Designen är fin och moderna men det finns ingenting som får telefonen att sticka ut i mängden av mobiltelefoner. Bakstycket skimrar i olika färgnyanser på ett fint sätt som visserligen inte är så himla vanligt förekommande hos konkurrenternas jämförbara modeller.
När det kommer till prestanda har den naturligtvis årets topp specifikationer.
Huawei P30 Pro har förutom en kraftfull processor och fantastiska kameror samt annat man kan förvänta sig av en toppmodell 2019 också en fingeravtrycksläsare placerad under displayen, en IP-68 Certifiering, USB Typ C Port och Dolby Atmos ljud på 384 kHz.


Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:5 så skärmen är långsmal och följer därmed de två senaste årens display trend.
Displayen håller som väntat en hög kvalitet.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz och har ett RAM minne på 8 GB. Det inbyggda minnet är på hela 128 GB hos basmodellen och det är möjligt att utöka minneskapaciteten ytterligare via ett minneskort på upp till 256 GB. Den här mobiltelefonen saknar med andra ord inte kraft eller utrymme.
Huawei P30 Pro är verkligen en mobil med fokus på fotografering och filmning och det innebär att den blir ett utmärkt val för dig som har som ett stort intresse att ta vackra bilder.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar och på baksidan sitter kameralinser på 40, 20, 8 och Megapixlar med optisk bildstabilisator, PDAF, optisk zoom och dubbla LED blixtar. Kamerorna har Leica optisk vilket borgar för en otroligt bra bildkvalitet.
Kameralinsen på 40 Megapixlar är en vidvinkel lins. Den på 20 Megapixlar är en Ultra vidvinkel lins. Den på 8 Megapixlar är en telefoto lins.
Det inbyggda batteriet är på 4200 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning.
Batteristorleken och det faktum att här finns både trådlös laddning och snabbladdning är stora fördelar med just denna smartphone.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo men med Huaweis hårt anpassade skinn EMUI.
Med en prislapp som börjar från 8990 kronor och går uppåt i takt med ett ökande internminne medför att den här telefonen inte har ett överkomligt pris och det gör att många inte har den ekonomiska möjligheten att välja den här mobilen när det är dags att byta upp sig.
När man väljer en flaggskepps mobil slipper man förstås kompromissa med specifikationerna och funktionerna vilket man ju behöver göra om man väljer en billigare mobiltelefon. Ju lägre pris ju fler kompromisser helt enkelt.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?