UMIDIGI F1 Play


UMIDIGI F1 Play är en budgetmobil i mellansegmentet från en liten kinesisk mobiltillverkare som inte säljer sina produkter officiellt här i Sverige.
Det betyder att den blir en import mobil så ifall du vill ha ett exemplar behöver du beställa den från någon utländsk nätbutik. Innan du beställer den bör du vara medveten om att det pris en utländsk nätbutik anger alltid endast är deras pris så den svenska momsen samt eventuella import avgifter tillkommer. Det slutliga priset blir därmed högre.
UMIDIGI F1 Play har en stor display som täcker större delen av framsidan även om ramarna inte riktigt är lika tunna som de är hos dyrare smartphones.
Chassit är konstruerat av metall och plast och baksidans kanter och hörn är avrundade för att mobilen ska ligga skönt i handen.
På baksidan sitter dubbla kameralinser samt en fingeravtrycksläsare och i telefonens underkant sitter en USB Typ C Port.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:9 så skärmen är långsmal på det nu så populära sättet. Pixeltätheten hos denna smartphone är ganska hög vilket innebär att den har en skarp display. Färgerna på displayen är fullt godkända och betraktningsvinkeln är helt okej.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 64 GB.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P60 MT6771  processor på 2 GHz.
En ganska kraftfull processor men inte i nivå med årets toppmodeller, alltså som väntat av en billigare budgetmobil i mellanklass. Det finns naturligtvis olika kategorier av mobiltelefoner och priset är ett sätt att veta om det rör sig om en lågbudget mobil, en budgetmobil, en budgetmobil i mellansegmentet eller en flaggskepps mobil. Ett annat sätt att veta är att kolla upp mobilens specifikationer.
De bakre kamerorna är på 48 respektive 8 Megapixlar och den sistnämnda är en djupsensor som är där för hjälpa huvudkameran att ge finare bilder. De har Autofokus samt dubbla LED blixtar. Den främre selfie kameralinsen är på 16 Megapixlar.
Kamerakvaliteten bör åtminstone vara okej men med tanke på att detta är en billig mobiltelefon kan du inte förvänta dig topp kvalitet.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det är en färsk version av systemet vilket är en stor fördel.
Det inbyggda batteriet är på hela 5150 mAh
och stödjer snabbladdning men saknar trådlös laddning.
En UMIDIGI F1 Play kostar strax över 2000 kronor hos AlliExpress och det är ett helt okej pris men den summa man i slutänden betalar blir högre. Blir då den här mobiltelefonen värd pengarna?  Det avgörande är där hur mycket extra man blir tvungen att spendera innan man får telefonen i handen. Det finns trots allt mobiltelefoner med nästan likvärdig prestanda som säljs för en billigare kostnad och där allt redan är inräknat i priset.
Beställ aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon och hur mycket du är beredd att spendera. Ju mindre ekonomiska resurser du har ju viktigare blir det att jämföra olika mobiler i din prisklass. Om du vill spendera lite pengar blir du helt enkelt tvungen att kompromissa med specifikationerna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?