Samsung DEx


Samsung DEx är en dockningsstation som kopplar ihop din Samsung mobiltelefon med en dator eller kanske framförallt en monitor eller TV för att på det sättet enkelt få tillgång till något som kan ersätta en dator. Då kommer du få en mer kompakt och smidig lösning när du arbetar långt ifrån sitt kontor och därmed inte har tillgång till din stationära dator.
Dockningsstationen kopplas ihop med din dator, monitor eller TV via en HDMI kabel.
Namnet DEx är en förkortning av Desktop Experience vilket tydligt visar vad man ska använda Samsung DEx till.



Samsung har gott om egna applikationer som är anpassade till systemet i DEx och appar som kommer från andra företag, några exempel är Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint, OfficeSuite och Adobe Acrobat Reader.
Systemet är väl optimerat och det i kombination med en kraftfull flaggskepps mobil medför att allt flyter på bra.
Själva systemet är dessutom enkelt och logiskt upplagt så man lär sig snabbt hur allt fungerar.
Genom att använda en smartphone som sin huvudsakliga data enhet blir man inte lika stationär utan kan arbeta oavsett var man befinner sig och man har fortfarande tillgång till sina egna konton, applikationer. Detta utan att vara tvungen att släpa runt på en tung laptop. Man har bokstavligen kontoret i fickan.
DEx lanserades samtidigt som Samsung Galaxy S8 och är med andra ord kompatibelt med alla Samsungs toppmodeller sedan dess. Om du redan äger eller planerar att skaffa en Samsung Galaxy S8 som nu har ett pris runt 4800 kronor har du möjlighet att ha ett billigt kontors upplägg och det är förstås fördelaktigt för dig som arbetar på kontor.
Det är naturligtvis så att systemet blir mer kraftfullt om du väljer en senare modell men priset blir därmed en aning högre och en Samsung Galaxy S8 duger för de flesta.
Inför en presentation inför dina kunder eller kollegor kan du spara material du tänker visa i din Samsung mobiltelefon och därefter på ett enkelt sätt para ihop din smartphone med möteslokalens TV för att visa innehållet på en större display.
Det är även möjligt att titta på rapporter och olika dokument som du har i din telefon på en stor skärm för att se bättre under tiden som du arbetar på en text via multitasking. Sedan existerar också funktionen Screen Mirroring vilken genom att du startar funktionen i din mobils inställningar visar det du har på din mobiltelefons display på den TV eller monitor som din mobiltelefon är kopplad till för att på så sätt visa andra vad du arbetar med i din telefon.
Möjligheterna att arbeta effektivt är många med DEx.
En nackdel är att din mobiltelefons batteri töms ungefär 10 procent på trettio minuter och det innebär att man inte hinner arbeta särskilt länge innan din Samsungs batteri har tömts nästan helt.
På grund av att systemet du får tillgång till är Android och detta sker via en mobiltelefon blir det inte riktigt samma som om du skulle använda en laptop men DEx kan vara ett komplement. Däremot om du ändå redan använder din mobil som ett arbetsverktyg till största delen blir nyttan av DEX större.
Nu 2019 finns DEx dockningsstation och DEx Pad som två olika alternativ för att få åtkomst till DEx systemet.
En Samsung DEx dockningsstation kostar 599 kronor och en Samsung DEx Pad 790 kronor och det ger en billig mobil lösning.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?