Huawei P Smart (2019)


Huawei P Smart (2019) är en budgetmobil med en prislapp på 2590 kronor och för pengarna får du en utmärkt All-Round mobil.
Huawei som faktiskt är en av världens största mobil tillverkare är väldigt bra på att ta fram fina mobiltelefoner med bra prestanda.
Du får en stor display med en droppformad flärp i skärmens överkant med ganska tunna ramar runt displayen.
Baksidan är av plast som har gjorts för att se ut att vara täckt av glas för att ge ett mer premium intryck.
Detta är en stor uppgradering jämfört med föregångaren med samma namn. När tillverkare återanvänder samma namn uppstår tyvärr lätt förvirring som leder till problem. Om man inte har koll kan man råka beställa en äldre modell i tron att man har beställt den senaste modellen och när man beställer fodral kan man råka beställa fel fodral.
Fingeravtryckläsaren sitter på baksidan och den här mobiltelefonen har den gamla microUSB porten istället för den moderna USB Typ C porten.
Det inbyggda batteriet är på 3400 mAh och stödjer snabbladdning.


Huawei Mate P Smart (2019) har en LCD display på 6,2 tum med 1080×2340 pixlar och det innebär att pixeltätheten landar på 415 ppi (pixlar per tum). Det rör sig om en skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Bildförhållandet är 19:5 så displayen är långsmal på det nu moderna sättet.
Telefonen har ett RAM minne på 3 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB. Minneskort går att montera in och storleken är upp till 512 GB vilket är ett enkelt och billigt sätt att få mer minneskapacitet i sin mobiltelefon.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 710 processor på 2,2 GHz.
Det rör sig om en relativt kraftfull processor som klarar av vanligt förekommande uppgifter utan problem.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar och de dubbla bakre kameralinserna är på 13 respektive 5 Megapixlar och den senare är en djupsensor som assisterar huvudkameran för att ge finare bilder.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med Huaweis egna hårt anpassade skinn EMUI 9.
Huaweis smartphones är inte riktigt så kända här i Sverige så det är tråkigt nog många som helt missar deras mobiltelefoner som alternativ. Den här mobilen har inte marknadsförts särskilt mycket och har därför flygit lite under radarn och det är synd eftersom det är ett bra billigare alternativ för personer som vill spara pengar men ändå få en duglig mobil.
Ett annat alternativ är Huawei Mate 20 Lite som har en konstruktion som är täckt av riktigt glas istället som här plast. Den kostar dock lite mer med en prislapp på 2990 kronor. Den erbjuder en mer lyxig design och bättre kameror.
Med en så liten prisskillnad är Huawei Mate 20 Lite en bättre deal i mina ögon.
Det är viktigt att inte beställa en ny smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din telefon. Det är naturligtvis också bra att jämföra olika mobiltelefoner för att få bästa möjliga mobiltelefon för de pengar du är beredd att spendera.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?