UMIDIGI A3 Pro

 UMIDIGI A3 Pro är en väldigt billig budgetmobil i mellanklass och den är trots sin prissättning en fin, välkonstruerad mobiltelefon med helt okej prestanda.
Den har en stor display med en flärp längst upp på displayens överkant. Ramarna runt skärmen är ganska tunna men inte lika tunna som de hos dyrare smartphones. Hakan är däremot på tok för tjock och det förstör det annars höga designmässiga intrycket av telefonen. Med tanke på att där inte sitter några fysiska knappar känns det en aning onödigt med så mycket oanvänd yta.
Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas. Tyvärr verkar inte glaset skyddas av Gorilla Glas så telefonen blir därmed extra känslig och kan lättare gå sönder så det gäller att vara extra försiktig när man använder den.
UMIDIGI A3 Pro har en design som imponerar med tanke på vad mobilen kostar. Den ser betydligt dyrare ut än den faktiskt är men nu är det förstås inte enbart utseende som är viktigt. Specifikationerna är minst lika viktiga när man ska välja en ny mobiltelefon. Även på detta område har den bättre specifikationer än vad man förväntar sig.  Att man till och med får en fingeravtrycksläsare och ett hörlursuttag är verkligen positivt när man vet att detta är en mobiltelefon som kostar strax under tusenlappen.


Displayen är en LCD display på 5,7 tum med 720×1512 pixlar så pixeltätheten blir därmed 295 ppi (pixlar per tum).
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort.
Processorn är en åttakärnig MediaTek MT6739 processor på 1,5 GHz. Det rör sig med andra ord inte om den allra mest kraftfulla processorn på marknaden men den kan klara av en hel del mobil spel så länge som du inte väljer de mest krävande tittlarna. Detta är absolut inte någon smartphone för dig som gärna tankar ned och spelar tekniskt avancerade och krävande mobil spel.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter dubbla kameralinser på 12 respektive 5 Megapixlar varav den sistnämnda är en djupsensor som hjälper till att ge finare bilder. Du vet nu att UMIDIGI A3 Pro är en extremt billig mobil och därmed räknar du förstås inte med den allra bästa kamerakvaliteten. Det är fullt möjligt att ta relativt tjusiga bilder med dessa kameralinser men det är som sagt långt ifrån de bästa kamerorna där ute.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh med stöd för snabbladdning.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo och det är en ren version av systemet vilket är en stor fördel. Det rena systemet betyder dock inte att telefonen kommer att få snabba uppdateringar eller ens någon uppdatering överhuvudtaget. Små kinesiska mobiltillverkare har inte de resurser som krävs för att ta fram uppdateringar som är anpassade till just deras mobiltelefoner så den version som finns förinstallerad är förmodligen den man får leva med.
Fingeravtryckläsaren på baksidan låser upp telefonen på ett korrekt sätt men det är inte den snabbaste fingeravtryckläsaren som finns. Upplåsningen tar väl någon sekund längre än normalt så det är inte något som medför att man ska undvika den här mobilen helt och hållet.
Hos till exempel GearBest kostar UMIDIGI A3 Pro precis när det här inlägget skrivs endast 996 kronor men det priset är endast säljarens pris. På grund av att den beställs från en utländsk nätbutik ingår inte den svenska momsen i priset så det är något som tillkommer. Telefonen blir alltid dyrare än vad många tror. Med momsen inräknad blir priset 1245 kronor och därefter tillkommer frakt och eventuella import avgifter.
Den här mobiltelefonen blir ändå en ganska bra deal. Man får betydligt mer för pengarna än om man med samma budget beställer en ny smartphone från en butik här i landet.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?