Huawei P30


Huawei P30 är en purfärsk toppmodell som lanserades samtidigt som Huawei P30 Pro som har något bättre prestanda.
Den här mobiltelefonen saknar bland annat trådlös laddning och har inte en lika bra vattentålighet. Den här mobilen tål endast lättare regn och inte särskilt mycket mer än så.
Displayen är stor och har en tårformad flärp i överkanten. Kanterna runt telefonen är av metall och ramarna runt skärmen är tunna. Baksidan består av flera lager glas men under glaset finns det plast.
De tre bakre kameralinserna sticker ut en aning från chassit men det finns mobiltelefoner där ute med betydligt mer utstickande kameralinser.
Bakstycket i övrigt är helt blankt eftersom fingeravtrycksläsaren numera sitter under displayen. Detta är en funktion som kommer att bli mer vanligt förekommande under året.
Huawei P30 är en väldigt bra smartphone med en påkostad design, funktioner och specifikationer värdig en toppmodell från 2019. Telefonen har naturligtvis en USB Typ C Port.


Displayen är en AMOLED display på 6,1 tum med 1080×2340 pixlar så pixeltätheten landar på 422 ppi (pixlar per tum). En stor, skarp display medför att en smartphone blir en utmärkt multimedia enhet lämplig för att spela mobil spel, titta på streamad film eller vara aktiv på sociala medier.
Sedan är både den här mobiltelefonen och syskonet Huawei P30 Pro mobiler med stort fokus på fotografering och då behöver man en bra skärm som gör rättvisa till de bilder man tar.
Huvudkameran är på 40 Megapixlar och den har på baksidan sällskap av en kamera på 20 Megapixlar samt en kameralins på 8 Megapixlar. Kameralinsen på 20 Megapixlar är en ultra vidvinkel lins och den på 8 är en telefoto lins.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar ibåde den och de övriga kameralinserna ger fantastiska bilder vid bra ljusförhållanden.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz och det rör sig om en kraftfull topp processor som klarar av det mesta utan problem. RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det finns även en del bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 64, 128 eller 256 GB. Den här mobilen har med andra ord gott om plats för dina egna nedladdningar, bilder och andra typer av dokument.
Huawei P30 har en IP-53 Certifiering vilket innebär att telefonen överlever lättare regn eller spill av dryck men absolut inte att tappas i en djup pool på semestern.
Det inbyggda batteriet är på 3650 mAh och stödjer snabbladdning men saknar som tidigare nämnts trådlös laddning.
Batteriet bör klara minst en dag på en laddning men batteritiden påverkas förstås alltid av hur mycket du använder din smartphone och till vad du använder den. Tittar du till exempel mycket på Netflix i mobilen töms batteriet ganska fort.
Operativsystemet är Android 9.0 Oreo men med Huaweis hårt anpassade skinn EMUI som inte riktigt passar alla användare.
Om man vill ha det allra bästa är det en flaggskepps mobil som man ska satsa på men det är inte alla som besöker den typen av specifikationer. Vad är det för vits att äga någonting så oerhört kraftfullt ifall man mest använder sin mobiltelefon för att ringa samtal och läsa tidningen på nätet? För det duger ju nästan vilken lågbudget mobil som helst.
En Huawei P30 kostar från 6990 kronor och för pengarna får du en mycket bra mobiltelefon med få kompromisser och de senaste funktionerna.
Huawei som är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner har naturligtvis produkter som håller en hög kvalitet samtidigt som de har en mängd funktioner.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?