Xiaomi Mi 9


Xiaomi Mi 9 är en flaggskepps mobil från den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi och som sådan kommer den med topp prestanda och en fin design.
Fronten består av en stor display med tunna ramar runt dess kanter. Kanterna runt telefonen är av metall och baksidan som är av plast täcks av flera lager glas. Baksidan är lätt kurvad för att få telefonen att se tunnare ut än den faktiskt är Materialval är knappast unikt med andra ord utan följer den rådande design trenden.
På baksidan sitter tre kameralinser men i gen fingeravtrycksläsare eftersom den numera sitter på framsidan under displayen. En ny placering som bara kommer att bli mer vanligt förekommande ju längre året går. Många konsumenter tror felaktigt att Samsung var först med denna lösning i och med nya Samsung Galaxy S10 och Samsung Galaxy S10 Plus. Fingeravtryckläsare under displayen började dyka upp hos andra tillverkare redan förra året.


Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 403 ppi (pixlar per tum).
Den skarpa skärmen skyddas av Gorilla Glas 6.
Processorn är den ny topp processorn från Qualcomm, nämligen den åttakärniga Snapdragon 855 på 2,8 GHz. Man får en extremt kraftfull och snabb processor som brukar klara av det mesta utan problem.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det finns även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB.
Mobiltelefonen saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten går inte att utöka men det är inte nödvändigt med tanke på det stora inbyggda minnet.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar och de tre kameralinserna på baksidan är på 48, 16 och 12 Megapixlar med PDAF, laser autofokus, 2×optisk zoom samt dubbla LED blixtar.
Kameralinsen på hela 48 Megapixlar är en vanlig standard lins och den på 16 Megapixlar är en Ultra vidvinkel lins medans den på 12 Megapixlar är en telefoto lins. Kameralinserna sticker ut från chassit så mobiltelefonen ligger inte plant på till exempel ett bord.
Kamerakvaliteten är godkänd för en mobiltelefon i den här prisklassen.
Xiaomi Mi 9 saknar vattentålighet och det kan vara en nackdel för att många andra toppmodeller har det skyddet.
Det inbyggda batteriet är på 3300 mAh och stödjer snabbladdning och snabb trådlös laddning.
Xiaomi Mi 9 har en lyxig design men liknar en mängd olika mobiltelefoner från samma tillverkare så den har inget som utseende mässigt får den att sticka ut i mängden.
Xiaomis smartphones har alltid ett lägre pris än konkurrenternas jämförbara modeller och det gäller också denna smartphone som har ett pris på 5490 kronor.
Xiaomi som är en av världens största tillverkare av mobiltelefoner är trots det märkligt nog rätt så okända här i Sverige.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?