Samsung Galaxy S9


Att påstå att Samsung Galaxy S9 blev en flopp är förstås en överdrift men klart är att den har sålt minst av Samsungs S-serie av toppmodeller sedan 2012.
Under hela 2018 (Det år mobiltelefonen lanserades) såldes 31 miljoner enheter att jämföra  med Samsung Galaxy S7 som sålde över 50 miljoner enheter 2017.
Orsaken till de minskade försäljnings siffrorna är troligen en allmänt minskad mobil marknad samt att Samsung Galaxy S9 har nästan samma design som föregångaren Samsung Galaxy S8.
Baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas och kanterna runt mobilen är av metall. På baksidan sitter en ensam kameralins samt en fingeravtrycksläsare som nu sitter under kameralinsen istället för att vara placerad på sidan av kameralinsen som hos föregångaren.
Portars och knappars placering är förutom denna fingeravtrycksläsare likadan som hos Samsung Galaxy S8.
Denna smartphone har hörlursuttag, USB Typ C Port för laddning av batteriet och stereo högtalare. Telefonen är vattentålig genom att den har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Bixby knappen finns kvar och den går inte att programmera om att göra något annat än att aktivera Samsungs assistent kallad Bixby.


Displayen är en AMOLED display på 5,8 tum med 1440×2960 pixlar så pixeltätheten landar på hela 570 ppi (pixlar per tum).
Som vanligt håller displayen en väldigt hög kvalitet.
Detta är en Always On display vilket innebär att man till exempel kan se notifieringar på en i övrigt släckt skärm.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Processorn här i Europa är en åttakärnig Exynos 9810 processor på 2,7 GHz samt har ett RAM minne på 4 GB.
Den amerikanska och kinesiska versionen har istället en åttakärnig Snapdragon 845 processor på 2,8 GHz.
Internminnet är på 64, 128 eller 256 GB beroende på hur mycket du är villig att betala och den med mindre inbyggt minne kostar nu runt 5600 kronor. Det är möjligt att priset går ned ytterligare nu när Samsung Galaxy S10 har lanserats.
Minneskort på upp till 512 GB är även möjligt att själv installerar om man skulle behöva mer utrymme.
Den främre selfie kameran är på 8 Megapixlar och det är en vidvinkel lins och med den går det bra att låsa upp mobilen med Face Unlock.
Den ensamma bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, PDAF och LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 2 och i vissa marknader finns också stöd för trådlös laddning.
Samsung Galaxy S9 kommer med funktionen Samsung DeX vilket medför att man om man vill kan koppla sin Smartphone till en dator för att på det sättet underlätta när man vill arbeta med sin mobil. Visa vad som finns på mobiltelefons display, arbeta med olika typer av dokument som man vill ha med sig i sin smartphone och så vidare.
En Samsung Galaxy S9 passar alltså utmärkt för er som arbetar på kontor med administrativa uppgifter.
Detta är naturligtvis även en smartphone som passar den vanliga användaren och den är en fantastisk all round mobil som klarar av det mesta utan problem och nu till ett mer överkomligt pris dessutom.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo men är uppgraderingsbart till Android 9.0 Pie. Systemet är inte ett helt rent sådant utan kommer med Samsungs egna skinn som är ganska hårt anpassat.
Att leta sin nästa mobiltelefon bland fjolårets flaggskepps mobiler kan vara en bra idé ifall du vill ha topp prestanda till en lite lägre kostnad. Det är inte absolut nödvändigt att ha just årets topp specifikationer alltid eftersom skillnaden inte är gigantisk även om utvecklingen förstås alltid går framåt.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?