Blackberry Key2 Le


Blackberry Key2 Le är en budgetmobil i mellansegmentet som släpptes till försäljning i Oktober 2018 och den är en uppföljare till både Blackberry KeyOne och Blackberry Key2.
Dessa mobiltelefoners höga pris i förhållande till vad likvärdiga konkurrenters alternativ erbjöd innebar att de inte var ett lika bra val för personer som vill ha mycket mobil för pengarna.
Den kinesiska mobiltillverkaren TCL tillverkar bland annat telefoner på licens från Blackberry som numera helt satsar på andra områden. TCL står för själva mobiltelefonerna men Blackberry tar fram programvaran åt dessa mobiler.
Kort efter att Blackberry Key2 hade lanserats, tillkännagav företaget en billigare och mindre kraftfull variant som heter Key2 Le. Denna Blackberry kom med en något svagare processor, mindre mängd RAM minne och ett mindre batteri samtidigt som all metall byttes ut till plast. Designen var huvudsakligen fortfarande densamma.
BlackBerry handlar om affärer, och Key2 LE förkroppsligar den filosofin med dess design.
Det mest unika med denna smartphone är QWERTY tangentbordet med sin fingeravtrycksläsare placerad i mellanslags tangenten.
Den har en USB Typ C port och en liten display med bildförhållandet 3:2.


Tangentbordet är av en väldigt bra kvalitet och den gör att den vana skribenten snabbt kan skriva långa texter med hjälp av den här mobilen som är framtagen för att vara en produktiv arbetshäst.
Hos den dyrare Blackberry Key2 fungerade
hela tangentbordet som en styrplatta, så att du enkelt kunde bläddra igenom menyerna genom att lätt svepa med fingret över knapparna.
TCL har tagit bort den funktionen från den här modellen, vilket betyder att du inte kan svepa på tangentbordet för att bläddra igenom menyer och webbsidor.  Mellanslagsfunktionen fungerar emellertid fortfarande som en fingeravtryckssensor, och snabbknappen har bevarats för kortkommandon.
Displayen är en LCD display på 4,5 tum med 1080×1620 pixlar och det innebär en pixeltäthet på 434 ppi (pixlar per tum). Displayen är skarp och tydlig men dess litenhet medför att Blackberry Key2 Le knappast är någon multimedia enhet, lämplig för media konsumtion. Men det har den å andra sidan aldrig varit tänkt att vara den typen av enhet. Den är nichad mot affärsvärlden och är tänkt att vara ett administrativt hjälpmedel för personer som arbetar på kontor.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 GB och det finns också en bättre variant med samma mängd RAM minne men ett internminne på 64 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 633 processor på 1,8 GHz. Mobilen hamnar därmed långt ifrån de mer påkostade flaggskepps mobilerna med sina super kraftfulla processorer men processorn duger gott och väl för de arbetsuppgifter som den här mobiltelefonen är tänkt att utföra dagligen,
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser. En kameralins på 13 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar. Dessa har PDAF samt dubbla LED blixtar. Kamerakvaliteten är okej men inte mer än så.
Batteriet är på 3000 mAh och batteristorleken är godkänd med tanke på den lilla displayen och den svagare processorn. En stor högkvalitativ displayen i kombination med en kraftfull processor medför att ett batteri töms fortare och i en sådan konstruktion behövs ett större batteri.
BlackBerry Key2 LE är en överraskande telefon. Den Champagne färgade modellen ser ut som att den kommer att vara tung med den tjocka guldfärgade kanten, men det första du kommer att märka när du plockar upp den är hur överraskande lätt den är.
Det beror på att metallkanten inte är av metall  utan av polykarbonat vilken har gjorts för att likna metall.
Om du bestämmer dig för att du vill äga en Blackberry Key2 Le får du en mer ovanlig mobiltelefon med unik design och funktioner som få av dagens mobiltelefoner har och det till ett överkomligt pris.
En champagne färgad Blackberry Key2 Le kostar hos Proshop 4569 kronor.
I år har ingen ny smartphone från Blackberry släppts till försäljning och det är trist eftersom det trots allt finns intresse för deras telefoner fortfarande.
När kommer egentligen en Blackberry Key3 till exempel?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?