Xiaomi Mi 9


Xiaomi är kända för att göra mobiltelefoner med topp specifikationer och till viss del design till ett mer  överkomligt pris än många konkurrenters likvärdiga alternativ.
Xiaomi Mi 9 är ett utmärkt sådant exempel. En imponerande bra mobiltelefon till ett väldigt bra pris.
Displayen är stor med en tårdroppsformad flärp i toppen för selfie kameran.
Xiaomi Mi 9 har en något avrundad glasbaksida, vilket ger den ett tydligt utseende och en behaglig känsla när man håller den i handen.
På baksidan sitter tre kameralinser och de håller en relativt hög kvalitet även om bilder tagna i mörka miljöer inte blir av särskilt bra kvalitet. Bilder tagna med tillräckligt ljus ger däremot oftast fina, tydliga bilder.
Fingeravtrycksläsaren är placerad under displayens yta.


Displayen är på 6,4 tum och är av typen AMOLED. Den har 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 403 ppi (pixlar per tum).
Displayen skyddas av Gorilla Glas 6.
Den åttakärniga processorn är en Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz och basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB. Minneskortplats finns tyvärr inte i den här mobilen men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB samt ett inbyggt minne på hela 128 GB.
Xiaomi Mi 9 är ett riktigt kraftmonster så att spela mer tekniskt avancerade spel flyter smidigt, även med de högsta grafiska inställningarna och den stora displayen gör spel lätta att spela. Det är en av anledningarna till att dagens mobiltelefoner har stora displayer.
Vanligtvis tömmer spelande och filmtittande en telefons batteri snabbare än normalt, men när man spelar mobil spel eller tittar på streamad film märks inte någon väsentlig skillnad mot hur mycket batteri som förbrukas under lite lättare användning. Batteriet på 3300 mAh och har stöd för snabbladdning via Quick Charge 4+. Den har även stöd för snabbladdning trådlöst och det är en stor fördel med denna smartphone. Att ha möjlighet att snabbt fylla upp ett nästan tomt batteri är oerhört praktiskt.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser. En på 48 Megapixlar (vidvinkel lins)), en på 12 Megapixlar (telefoto lins), och en på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
De har PDAF, laser autofokus, 2×Optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Dagens mobiltelefoner håller en hög lägsta nivå så de flesta mobiltelefoner kan ge åtminstone godkänd bildkvalitet och det är egentligen endast hos lågbudget mobiler man kan råka ut för helt värdelösa kameror.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med tillverkarens skinn MIUI 10. Det rör sig alltså inte om ett helt rent system vilket är en liten nackdel i mina ögon. Men när det gäller skinn är smaken förstås olika och en hel del personer vill gärna ha unika funktioner hos sina mobiler medans andra som jag själv föredrar ett helt orört operativsystem.
En Xiaomi Mi 9 kostar hos Netonnet 4990 kronor och det priset gäller den bättre varianten.
När man köper en ny smartphone bör man titta på den prestanda som man får för sina pengar och då blir den här mobilen en bra deal. Tänk på att du får en topp processor som brukar sitta i betydligt dyrare flaggskepps mobiler. Telefoner som kostar flera tusenlappar mer.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?