Honor Play


Honor Play är en budgetmobil i mellansegmentet som har en snygg rundad metall konstruktion med en på baksidan centralt monterad, fingeravtrycksläsare.  Den har också två vertikalt riktadr bakre kameralinser och en front som domineras av en stor display.
Detta är inte en särskilt stor telefon med tanke på att den har en stor display men  det beror på att det har en skärm med bildförhållandet 19:5 med tunna ramar runt displayens kanter. Likt hos många andra mobiltelefoner idag finns en flärp längst upp på telefonens display för att hysa den främre kameralinsen. Flärpen är tyvärr avlång och tar därmed upp mycket yta. Det är bättre med tårdropps formade flärpar som ju lämnar mycket mer fritt utrymme på displayen.
Denna smartphone har ett hörlursuttag samt, naturligtvis den moderna USB Typ C porten. Hörlursuttag är något som de senaste åren har försvunnit mer och mer då mobiltillverkare förväntningar sig att man ska använda bluetooth hörlurar nu för tiden. Att ett hörlursuttag finns är en fördel.


Honor Play har precis som majoriteten av alla mobiltelefoner en stor display och det rör sig om en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar. Pixeltätheten landar på 409 ppi (pixlar per tum). Displayen är ganska skarp och tydlig.
RAM minnet är hos basmodellen 4 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Den har alltså tillräckligt med plats för de flesta användare där ute.
Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB. Det vill säga samma mängd inbyggt minne.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 970 processor på 2,4 GHz.
Den främre kameralinsen är på 16 GB och på baksidan sitter en kameralins på 16 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar med PDAF och LED blixt.
Operativsystemet är Android 8.0 Oreo och det är möjligt att uppgradera till Android 9.0 Pie. Telefonen har Huaweis skinn EMUI 9.1 så det är knappast något helt rent operativsystem.
Det är mobiltillverkaren Huawei som äger märket Honor och det är därför den kommer med deras skinn.
Batteriet är på 3750 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteristorleken är bra med tanke på displayens storlek och kvalitet samt övrig prestanda.
Honor Play kostar 3790 kronor och det är en bra prissättning med tanke på vad man får för sina pengar.
Med sin låga prislapp och relativt höga prestanda har Honor Play förmågan att intressera inte bara oss som spelar mer tekniskt avancerade mobil spel utan alla som vill ha en smartphone som nästan  ut ger en flaggskeppsupplevelse inom så många områden utan att kosta skjortan.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?