Honor 9X på väg till Europa.


Honor 9X kommer att släppas till försäljning i Europa och det kan vara den sista Honor telefonen med Googles appar.
Som de flesta känner till har Huawei och därmed även Honor som ju är ett dotterbolag till Huawei drabbats av en bojkott beslutad av den amerikanska regeringen och eftersom Google är ett amerikanskt företag får de inte göra affärer med kinesiska Huawei.
Honor 9X har en stor display som når långt ut på kanterna och mobiltelefonen saknar helt flärp på grund av att den främre kameralinsen sitter i en modul vilken glider upp ur telefonens chassi när den används.
Mobilens kanter är av metall och baksidan är av plast som har täckts av glas.
Fingeravtrycksläsaren är placerad på baksidan av telefonen. Baksidan som är prydd med ett unikt bakre mönster som visar ett X-format mönster när ljuset lyser på den.
Mobilen har den moderna USB Typ C porten och saknar hörlursuttag precis som många andra av dagens mobiltelefoner.


Det finns två bakre kameror, och även om ingen av dem är lika högteknologiska som de du hittar på Huawei P30 Pro, till exempel, ser det helt okej ut på papperet.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 48 Megapixlar
och har en djupsensor på 2 Megapixlar.
De har PDAF och LED blixt.
När det gäller displayen är det en LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 19:5 och den har 1080×2340 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 391 ppi (pixlar per tum). En pixeltäthet på över trehundra innebär en skarp och tydlig display och den här displayen har dessutom en bra betraktningsvinkel. Om du vill veta displayens kvalitet men utan att ha mobilen framför dig så att du kan se den med egna ögon är pixeltäthet ett utmärkt sätt att veta hur bra displayen är.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen och sedan finns det även en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB men samma mängd inbyggt minne. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 512 GB.
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 810 processor på 2,27 GHz , alltså en ganska kraftfull processor i mellanklass.
Batteriet är på 4000 mAh och det är en godkänd batteristorlek.
En skarp, stor display drar till exempel mer ström än en liten display med mindre skärpa och det samma gäller processorn. En kraftfull flaggskepps processor förbrukar mer ström än en svagare budget processor.
Batteriet är på 4000 mAh och det är en bra storlek med tanke på displayens kvalitet och mobiltelefonens övriga specifikationer.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Huaweis skinn EMUI 9.1. Deras så kallade skinn hamnar långt ifrån ett rent system och om det är bra eller mindre bra beror helt och hållet på din smak. Jag personligen föredrar ett helt rent operativsystem men har samtidigt inget större problem med att äga en mobiltelefon med funktioner som ett rent Android saknar.
Honor 9X fick sin Googles certifiering på grund av att den lanserades i Kina innan Huawei lades till på Entity List, så därmed kommer den att fortsätta att ha tillgång till Googles applikationer och uppdateringar av operativsystemet. Inklusive en planerad uppgradering till Android 10.
Vad Honor 9X kommer att kosta eller om den helt säkert kommer att säljas officiellt här i Sverige är ännu inte känt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?