Vivo Nex 3


Vivo Nex 3 är tillverkad av glas och aluminium,som smält samman nästan sömlöst.  Telefonen vilar skönt i handen när man håller i den.
Vivo Nex 3 känns mindre experimentell och mer polerad än sina föregångare.
Det är uppenbart direkt när man du tar upp en Vivo Nex 3 att det rör sig om en flaggskepps mobil.  Den känns robust, välbyggd och välkonstruerad så det är uppenbart inom vilken kategori av mobiltelefoner den hamnar.
Fördelen med att beställa en toppmodell är att man får en mobil utan kompromisser. Ju billigare en smartphone är ju mer blir tillverkaren tvungen att kompromissa med komponenterna. En svagare processor, sämre kamerakvalitet, mindre inbyggt minne med mera.
Vivo Nex 3 är en stor smartphone med en stor display vars långsidor är nöjda över kanten likt det sätt Samsung har haft hos sina mobiler de senaste åren.
Denna smartphone saknar helt flärp eftersom selfie kameran sitter i en motoriserad kameramodul som när den inte används vilar inne i chassit.
Telefonens fingeravtrycksläsare sitter placerad under displayens yta och mobilen har en USB Typ C port i underkanten.
Det finns ovanligt nog ett hörlursuttag och högtalaren har 32 bitars ljud på 192 kHz.


Displayen är en stor AMOLED display på 6,9 tum med 1080×2256 pixlar och det medför att pixeltätheten landar på 363 ppi (pixlar per tum). Pixeltätheten är ett bra sätt att veta hur pass skarp en display är utan att titta på den fysiskt. Man får åtminstone en aning om hur bra skärmens skärpa och tydlighet är.
RAM minnet är på 8 GB och det inbyggda minnet är på hela 128 GB så mobilen har gott om plats och därmed behöver man knappast någon plats för ett minneskort så det finns ej här i denna smartphone.
Processorn är åttakärnig och det handlar om en Snapdragon 855 + processor på 2,9 GHz. Den senaste topp processorn från Qualcomm vilken har gott om kraft.
Operativsystem är Android 9.0 Pie vilket är en färsk version av systemet men tyvärr är det inte en ren version av detta operativsystem. Vivo Nex 3 kommer med mobiltillverkarens skinn FunTouch 9.1.
Selfie kameran i modulen är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser varav två är på 13 Megapixlar. En av dessa är en telefoto lins och den andra är en ultra vidvinkel lins.
Huvudkameran är på 64 Megapixlar och är en vidvinkel lins och kamerorna har PDAF samt LED blixt.
Eftersom Vivo Nex 3 är en flaggskepps mobil kan man räkna med en hög kamerakvalitet.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning.
Det finns en mer unik detalj med den här mobilen och det är volymknapparna.
Istället för att trycka på volymknappar trycker du helt enkelt på höger sida av telefonen, antingen över eller under strömbrytarknappen. Det inte är en fysisk knapp, snarare är det är en tryckkänslig del av ramen likt den funktion som HTC har använt sig av.
Vivo Nex 3 är ett bra alternativ till mer kända tillverkares toppmodeller men en nackdel är att den inte säljs här i landet så om du absolut vill ha ett eget exemplar blir du tvungen att beställa den från någon utländsk nätbutik och därmed räknas den som importerad. Det pris du betalar för mobiltelefonen är endast säljarens pris, den svenska momsen samt eventuella importavgifter tillkommer. Ett exakt pris blir i och med detta besvärligt att räkna ut.
En Vivo Nex 3 kostar runt 700 dollar och i svenska pengar motsvarar det 6760 kronor och det är exklusive moms. I slutänden blir telefonen inte direkt billig även om den är billigare än en ny iPhone eller någon av Samsungs senaste toppmodeller.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?