Xiaomi Redmi Note 8 Pro


Redmi Note 8 Pro erbjuder en övergripande robust smartphone med bra kamerahårdvara och en stor, skarp LCD display.
Mobilen har ett böjt glasbakstycke och en rundad metallram.  Den finns i tre färger, nämligen Jade Green, White och Grey.  Både skärmen och baksidan är skyddade av Gorilla Glass 5. På framsidan har skärmen en flärp där 20 Megapixlars selfie kameran är placerad.
I mitten av baksidan kan man hitta kameramodulen och fingeravtrycksläsaren.  Fingeravtrycksläsaren sitter strax under de fyra kameralinserna. Både kamerorna och fingeravtrycksläsaren sticker ut något från chassit vilket gör att mobiltelefonen gungar lite när den ligger på en plan yta.
En IR-blaster och en mikrofon sitter längst upp på telefonens överkant och på underkanten sitter en högtalare samt en USB Typ C port.
Med IR-blastern kan man styra tekniska prylar som till exempel en TV apparat och det är något som är väldigt praktiskt men som tyvärr numera är rätt så ovanligt.


Displayen är en LCD display på 6,5 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 392 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:5 och det innebär att displayen på ett modernt sätt är mer långsmal. Detta för att undvika att man får en bred smartphone som därmed skulle vara mer obekväm att hålla i handen.
Detta är en av anledningarna till att dagens mobiltelefoner har ett annat bildförhållande än tidigare.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen. Det existerar även bättre varianter av den här mobilen. Bland annat finns en med samma mängd RAM minne men hela 128 GB i internminne. Man kan utöka utrymmet med ett minneskort på upp till 256 GB.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio G90T processor på 2 GHz och det är en ovanlig processor som jag inte känner till, jag har aldrig sett att någon mobiltelefon har samma processor.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie men med Xiaomis skinn MIUI 10. Telefoner med så kallad skinn, det vill säga att de har Android som grund men har lagt till egna funktioner och meny upplägg ger en helt annan upplevelse av mobilen jämfört med om det hade rört sig om en ren version av systemet. Detta faktum behöver inte vara negativt utan det är en smaksak ifall man tycker att det är okej eller inte acceptabelt.
På baksidan sitter en kameralins på 64 Megapixlar, en på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en 2 Megapixlars (macro lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar.
När man tar bilder är detaljerna tydliga och skärpan kvarstår vid inzomning  på tagna bilder. Färgåtergivningen i bilder är dock inte naturlig.  Foton ser också klart godkända ut under tillräckliga ljusförhållanden, där exponeringen hanteras mycket bra.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning. Ett stort batteri i kombination med snabbladdning är en ultimat kombination vilket medför att telefonen håller igång länge och när batteriet väl börjat bli tomt laddas det fullt på kort tid.
Xiaomi Redmi Note 8 Pro kostar hos Mi Store Sverige 2799 kronor och det priset gäller basmodellen. Det är uppenbart att man får väldigt mycket för sina pengar när man väljer en smartphone från kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?