Google Pixel 4


Pixel 4 kommer med en ny design och ett fyrkantigt kameraelement som snyggt omges av ett aluminiumband.
Baksidan är av plast som har täckts av flera lager matt glas.
Handenheten har en metallram som går runt enhetens kanter och ger en solid konstruktion med en gummierad svart beläggning över.
När det gäller fingeravtrycksläsare saknas det faktiskt funktionen helt hos den här telefonen.  Google har beslutat att endast använda Face Id, vilket Google hävdar är snabb och enkel att använda.
De härmar uppenbart Apple vars senaste iPhones också är utan fingeravtrycksläsare.
Pixel 4 har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Det är förstås alltid bra när en mobiltelefon har lite extra skydd så att den överlever länge.
Den har stereo högtalare men saknar hörlursuttag. Hörlursuttag är en funktion som de senaste åren har blivit ovanligt förekommande hos mobiler och det är ju synd att det är så.


Displayen är en AMOLED display på 5,7 tum med 1080×2280 pixlar med en pixeltäthet på 444 ppi (pixlar per tum) och med bildförhållandet 19:9. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Displayen har också en uppdateringsfrekvens på 90Hz, vilket skulle betyda jämnare scrollning och bättre flyt när man spelar mobil spel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz och har ett RAM minne på 6 GB. Internminnet är på 64 GB och det finns ingen plats för ett minneskort så den minneskapacitet du har från början behöver man leva med resten av telefonens livslängd. En bättre variant med ett inbyggt minne på 128 GB existerar också.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 12,2 Megapixlar (vidvinkel lins) och en kameralins på 16 Megapixlar (telefoto lins).
De har optisk bildstabilisator, PDAF, 2×Optisk zoom samt LED blixt.
Om du är ute efter en ny kamerafokuserad telefon ser Google Pixel 4 ut att vara ett av de bästa alternativen.
Den nya och förbättrade Google Assistant är integrerad djupt i mobiltelefonens programvara, vilket gör mycket snabbare responstider. Detta innebär att Google Assistent interaktioner kommer att ske på enheten utan att behöva skicka ut förfrågningar till Googles datacentra innan du får svar.
Operativsystemet är Android 10 och en helt ren version eftersom detta är en smartphone från Google själva och det är ju som de flesta vet de som äger operativsystemet android.
Batteriet är på 2800 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning.
Google Pixel 4 ser inte ut att komma till svenska marknaden och det är alltid synd när så pass intressant mobiltelefoner inte säljs här eftersom vi går miste om alternativ. Ju fler alternativ desto bättre.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?