Sony Xperia 5


Designspråket som användes för det tidigare lanserade flaggskeppet Sony Xperia 1 återanvänds här för Sony Xperia 5, med en hög, rektangulär konstruktion med en display med bildförhållandet 21:9.
Telefonens baksida är av plast vilken har täckts av glas och mobiltelefonen finns i färgerna blått, svart, grått eller rött.
Kanterna runt telefonen är av metall.
På höger långsida sitter en fingeravtrycksläsare och på baksidan sitter tre kameralinser med olika funktioner.
Sony Xperia 5 har en IP-65/68 Certifiering så den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Den har stereo högtalare med bra ljud men saknar hörlursuttag tråkigt nog. Att titta på streamad film och spela mobil spel blir en riktigt bra upplevelse på en stor display och dessutom med ett högt, skarpt ljud.
Anledningen till att stora displayer är så populära är ju just därför.
I fronten sitter en 8 Megapixlars vidvinkel lins och den sitter ovanligt nog inte i någon flärp på ovansidan av displayen. Sony Xperia 5 kommer inte med den moderna designen med tunna ramar runt displayen. Den har både panna och haka.
På baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar och en är en vidvinkel lins, en är en telefoto lins och den tredje är en ultra vidvinkel lins och dessa har 2×Optisk zoom, optisk bildstabilisator, PDAF samt LED blixt. Kamerakvaliteten är hög och de bilder som man tar ger fina, tydliga bilder.
Batteriet är på 3140 mAh och har stöd för snabbladdning.


Displayen är en AMOLED display på 6,1 tum med 1080×2520 pixlar och det ger en pixeltäthet på 449 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 6.
Sony har antagit bildförhållandet 21: 9 eftersom det anser att det ger en förbättrad upplevelse av att titta på videor eller spela mobil spel och det må vara möjligt men vad hjälper det när det är så få videor, filmer eller spel som är anpassade till det bildförhållandet?
RAM minnet är på 6 GB och det finns 128 GB i inbyggt minne på telefonen som standard, vilket du kan utöka med upp till 512 GB mer med ett microSD-kort.
Den här mobiltelefonen har alltså gott om plats. Det är knappast någon risk att utrymmet blir fullt särskilt fort.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz vilket är en topp processorer som med andra ord är oerhört kraftfull och effektiv.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det är den senaste versionen av operativsystemet.
Företaget Sony har de senaste åren haft vikande försäljnings siffror på grund av minskat intresse från oss konsumenter och det är synd att så få ser Sonys mobiltelefoner som ett alternativ när det är dags att skaffa en ny mobiltelefon.
Orsaken är inte riktigt klar men en del beror helt klart på den lite ålderdomliga, omoderna designen som inte imponerar på dagens konsumenter.
En Sony Xperia 5 har ett pris på 7990 kronor och det är ett fullt normalt pris för flaggskepps mobiler.
Om man vill ha det allra bästa när det gäller prestanda, funktioner och design så är det en flaggskepps mobil man bör satsa på.
Varför inte en toppmodell från Sony denna gång?




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?