Umidigi F2


Den kinesiska mobiltillverkaren, UMIDIGI lanserade nyligen sin senaste mobiltelefon UMIDIGI F2.  Denna uppföljare till UMIDIGI F1 har en ny design, bättre prestanda och kommer också med nya funktioner. Alltså som vanligt när det gäller uppföljare.
UMIDIGI F2 är en budgetmobil i mellansegmentet och priset ligger på 250 dollar vilket motsvarar 2476 kronor när det här inlägget skrevs. Det kan vid en första anblick verka mycket billigt (om man ej känner till vissa detaljer) men import mobiler kostar alltid mer än säljarens pris.
Det sker en hel del påslag som till exempel den svenska momsen som ju är inräknad i priset när du handlar i en svensk butik
UMIDIGI F2 kommer med ett hål i det övre vänstra hörnet av skärmen istället för en flärp. Hålet som täcker ett litet område likt Samsungs flaggskepp Galaxy Note 10 och Honor 20 Pro har plats för en selfie kamera.
På baksidan sitter tre kameralinser men i övrigt är baksidan helt tom på grund av att fingeravtrycksläsaren är placerad på telefonens högra långsida. Mobilen är konstruerad av plast men plasten på bakstycket är gjort för att se ut som att den är täckt av glas.
En USB Typ C port sitter i mobiltelefonens underkant, något som nu är mer vanligt än förra året då billigare smartphones ofta kom med den äldre microUSB porten. Denna typ av port förekommer däremot fortfarande hos lågbudget mobiler.


Den har en LCD display på 6,5 tum vilket gör spel och video upplevelsen mer njutbar än på en mindre display. Displayen har bildförhållandet 19:5 och har 1080×2340 pixlar. Det ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Skärmen är alltså ganska skarp och tydlig. Pixeltätheten är ett bra sätt att veta ifall en display är skarp i de situationer där det inte finns möjlighet att titta på displayen i verkligheten.
RAM minne är på 6 GB och det inbyggda minnet är på 128 GB. Minneskort är möjligt att montera in ifall man skulle vilja det.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P70 processor på 2,1 GHz.
Det är en okej processor men det rör sig ju inte om en kraftfull topp processor utan är mer en processor i nedre mellanklass. Den duger dock för att spela lite lättare mobilspel.
Selfie kameran är på hela 32 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar, 13 Megapixlar (ultra vidvinkel), 5 Megapixlar (djupsensor) och ytterligare en lins på 5 Megapixlar som är en macro lins.
Operativsystemet är den allra senaste versionen Android 10 och det rör sig om en ganska ren version av systemet. När man beställer en mobiltelefon från en liten kinesisk tillverkare får man räkna med att aldrig få någon uppdatering av själva operativsystemet. Anledningen till detta är att det helt enkelt blir för kostsamt för mobiltillverkaren att anpassa och släppa systemet.
Batteriet är på 5150 mAh och har stöd för snabbladdning.
På grund av den svenska momsen, postens och eventuellt Tullens avgifter gör att Umidigi F2 inte blir en lika fördelaktig affär för oss konsumenter men om du vill äga en mer ovanlig mobiltelefon kan den ändå vara av intresse.
En bättre affär vore att beställa en Xiaomi Redmi Mi A3 som är konstruerad av plast och glas och har bättre prestanda samtidigt som den i slutänden blir billigare. Den säljs officiellt här i Sverige.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?