Google Pixel 4 XL


Google har i år lanserat två nya smartphones. Nämligen Google Pixel 4 och Google Pixel XL och den jag tar upp här i detta blogginlägg är den större Pixel 4 XL.
Pixel 4 XL har en stor skärm som uppdateras 90 gånger per sekund, så allt ser  ut att flyta på smidigt.
Flärpen som på Pixel 3 innehöll två kameror, har övergivits.  Istället finns det en något större ram på toppen av telefonen  vilket ger plats för selfie kameran.
Mobiltelefonen har en framträdande kameraklump på baksidan.
Fingeravtrycksläsaren saknas helt. Den satt  på telefonens baksida sedan 2016. Detta gör att telefonens baksida bara har kameraklumpen som sticker ett par millimeter över den släta glasytan.
Telefonen låses upp via Face unlock eller kod likt iPhone gör nu för tiden och det är en trist att man känner att man behöver härma en annan tillverkare och inte ligga i framkant själv.
Kanterna runt mobiltelefonen är av metall men som har färgats svart.
Dubbla högtalare sitter på botten av mobilen och där sitter en USB Typ C port medan det på höger långsida sitter en Powerknapp och volymknapparna..
Mobilen har en IP-68 Certifiering så den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.


Displayen är en AMOLED display på 6,3 tum med 1440×3040 pixlar och en pixeltäthet på 537 ppi (pixlar per tum). Bildförhållandet är 19:9 och det medför att displayen är långsmal för att enheten ska undvika att bli allt för bred men ändå ge en stor display.
Displayen är väldigt skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinkel. Det märks att den håller toppklass när det gäller kvaliteten.
Pixel 4 XL är en flaggskepps mobil och det märks på specifikationerna.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz och detta i kombination med ett RAM minne på 6 GB ger en kraftfull smartphone som klarar av de mest krävande arbetsuppgifter utan problem.
Internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det existerar också en bättre variant med ett inbyggt minne på 128 GB. Någon plats för ett minneskort finns ej så den minneskapacitet som finns från början får man leva med hela telefonens livslängd.
Operativsystemet är Android 10 och det är en helt ren version utan skinn. Föga förvånande då detta är en mobiltelefon tillverkad av Google själva och det är ju som de flesta känner till Google som äger operativsystemet android.
När man köper en Pixel mobil är man garanterad uppdateringar av systemet i minst två års tid och säkerhets uppdateringar i minst tre år.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar. Där bak finner man en vidvinkel lins på 12,2 Megapixlar samt en telefoto lins på 16 Megapixlar och de har 2×Optisk Zoom, PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
När det kommer till kamerakvaliteten är den extremt hög med kameror som är fullt kapabla att ta väldigt fina bilder både i ljus och mörker.
Batteriet är på 3700 mAh och har stöd för både snabbladdning och trådlös laddning.
Google Pixel mobiltelefonerna har alltid en enklare design än många konkurrenters flaggskepps mobiler eftersom Googles fokus mer är på själva programvaran.
En Google Pixel 4 XL kostar 11990 kronor så det är inte direkt någon billig smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?