Essential PH2


Essential PH-2 är en kommande smartphone från en av Androids skapare Andy Rubin.  Den har inte alls samma design som Essential PH-1.
Uppföljaren har en väldigt långsmal display som till formen påminner om en fjärrkontroll till TV:n.
På baksidan finns det fingeravtrycksläsare och en utbuktande klump för de bakre kamerorna. Selfie kameran är placerad i vänstra övre hörnet i ett runt hål i displayen. Vilket bildförhållande displayen har är ännu oklart men enligt de bilder som existerar på denna smartphone är det en väldigt långsmal display, längre än de som sitter på Sonys senaste mobiltelefoner och dessa har displayer med bildförhållandet 21:9.
När man tittar på bilder av mobilen ser den ut att vara konstruerad av plast och glas men det kan också röra sig om ett keramiskt material på baksidan av mobilen. Det var detta material som användes på föregångaren Essentiall PH 1.
Det faktum att bakstycket är glansigt och mycket reflekterande, med färger som troligtvis växlar en aning när du lutar telefonen fram och tillbaka i ljuset indikerar att den har flera lager glas. Likt många andra av de senaste årens mobiler.


Displayen är en LCD display på 6 tum med 2560×1312 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 480 ppi (pixlar per tum).
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,8 GHz. Essentiall PH 2 kommer alltså med den senaste topp processorn från Qualcomm vilket innebär att den är en oerhört kraftfull mobiltelefon i toppskiktet.
Det påstås även komma en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på hela 256 GB.
Selfie kameran är enligt obekräftade uppgifter på 13 Megapixlar och på baksidan ska det enligt samma information sitta åtminstone två kameralinser på 16 Megapixlar. De ska ha autofokus, digital Zoom och LED blixt. Den ena kameralinsen bör gissningsvis vara en telefoto lins baserat på att det finns digital zoom.
Envisa rykten säger att Essentiall PH 2 kommer att ha tre bakre kameror.
Naturligtvis har telefonen både en ren version av operativsystemet android och den senaste versionen nämligen Android 9.0 Pie. En självklarhet när en av grundarna av det operativsystemet är inblandad i projektet.
Batteriet är troligen på 4010 mAh och har stöd för snabbladdning men andra uppgifter förekommer. Eftersom Essentiall PH 2 inte officiellt har presenterats ännu kan en del information vara felaktig så man får ta informationen här med en nypa salt.
Det finns ofta en mångd rykten runt mobiltelefoner som inte finns på marknaden ännu.
Essential har legat lågt under de senaste månaderna, efter att deras första mobiltelefon inte lyckades locka konsumenternas intresse så som Rubin och andra förutspådde.
Essential PH-1 var verkligen en unik enhet.  Den hade en påkostad, lyxig titan och keramik konstruktion som  ingen annan tillverkare gett sig på att massproducera.
Uppföljaren ser även den ut att bli en unik smartphone som vi får hoppas blir en större succé än sitt äldre syskon som ju tråkigt nog blev en stor flopp.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?