Umidigi Power 3


Umidigi Power 3 är ännu en prisvärd smartphone från den lilla kinesiska mobiltillverkaren Umidigi. Mobiltelefonen kommer med ett rejält batteri, därav namnet. Den har även en ganska generös mängd inbyggt minne, fullt tillräcklig med RAM minne och imponerande kamerakvalitet med tanke på prislappen.
Umidigi Power 3 har en fin och attraktiv design.  Ramarna runt displayen har blivit tunnare på telefonen och därmed får man in en större skärmstorlek på en nästan lika stor yta. Chassit med sina avrundade kanter och hörn är av metall. På baksidan sitter fyra kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.


På framsidan har den en LCD display på 6,53 tum med en upplösning på 1080 x 2340 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum).
Umidigi Power 3 har hela fyra bakre kameralinser och  huvudkameran är på 48 Megapixlar, en kameralins på 13 Megapixlar  och två kameralinser på 5 Megapixlar och de har autofokus och dubbla LED blixtar.
Linsen på 13 Megapixlar är en ultra vidvinkel lins och de på 5 Megapixlar är en djupsensor och en macro lins.
Selfiekameran på telefonen är 16 Megapixlar och den har funktionen Face unlock.
Under chassit sitter en åttakärnig Mediatek MT6771 Helio P60 på 2,0 GHz. Detta är en relativt kraftfull processor som hamnar i övre mellansegmentet.
Den interna lagringsutrymmen som finns på telefonen har ett generöst inbyggt minne på 64 GB tillsammans med 4 GB RAM för en smidig prestanda.
Minnet kan utökas via ett micro SD-kort upp till 256 GB. Detta är en smartphone med tillräckligt med minneskapacitet för de flesta användare.
Den största fördelen med den här telefonen är det stora batteriet på 6150 mAh med stöd för snabbladdning vilket är ytterligare en anledning till att beställa telefonen.
Denna budgetmobil i mellanklass har ett pris på 200 dollar vilket i svensk valuta blir 1940 kronor men då tillkommer den svenska momsen, tullavgifter samt den svenska momsen.
Den blir därmed dyrare än man först får intrycket av.
Umidigi säljer inte sina mobiler här i landet så därför blir man tvungen att beställa från någon utländsk nätbutik och då räknas den som importerad. En viktig detalj att känna till innan man beställer är att se till att beställa den Globala versionen av mobiltelefonen för annars blir man utan Googles applikationer som till exempel Gmail.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?