Huawei Mate X


Huawei Mate X har en flexibel display som viker sig utåt mot sin andra sida när den stängs till motsats mot Samsung Galaxy Fold som viker ihop sig som en bok som stängs.
För att förtydliga har Huawei Mate X när den är stängd en display på vardera utsidan oavsett hur du vänder den och det kan vara en oroande detalj. De båda display halvorna är ständigt oskyddade.
Både denna vikbara smartphone och Samsung Galaxy Fold ser i ihopvikt läge ut som vanliga mobiltelefoner men uppvikta har de samma utseende som en surfplatta och den typen av konstruktion bör mer intressera en kreativ person som vill ha en kombination av den här karaktären. Att titta på streamad film när dessa mobiler är i uppvikt läge eller varför inte att spela mobilspel blir uppenbart en förhöjd upplevelse jämfört med att göra så på en vanlig mobil.
Att skriva olika slags texter på mobilen underlättas oerhört på grund av den stora surfplattelika displayen och det medför att Huawei Mate X är ett utmärkt arbetsverktyg.
Det finns uppenbara fördelar med de moderna Flip telefonerna.
Den stora nackdelen just nu är att de är så pass dyra att många konsumenter inte har råd med dem. Något som i framtiden kommer att ändras om den här sortens design blir populär hos allmänheten.


Ihopfälld delas displayen i mitten och den display del som då används som framsida är på 6,6 tum, displayen på baksidan är på 6,4 tum och uppvikt får man tillgång till en stor display på 8 tum och detta görs genom att trycka på en knapp på mobilens baksida. En knapp som helt enkelt håller ihop mobiltelefonen i ihopvikt läge när den används som en vanlig mobil.
Den del som blir baksida när telefonen är uppvikt består av plast av hög kvalitet.
Den omlindande skärmen, skiljer Huawei på ett smart sätt mellan de främre och bakre skärmarna när de är vikta med en nedsläkt baksida. Vilket gör att den ser ut som en lite tjockare vanlig smartphone. Den sida som vänds mot dig släcks automatiskt.
Displayen på 8 tum har 2480×2200 pixlar, displayen på 6,6 tum har 2480×1148 pixlar och den bakre displayen på 6,4 pixlar har 2480×892 pixlar.
Under chassit sitter en åttakärnig Hisilicon Kirin 980 processor på 2,6 GHz och telefonen har ett RAM minne på 8 GB. Flaggskepps prestanda med andra ord.
Det inbyggda minnet är på otroliga 512 GB.
Längs med höger långsida sticker chassit upp en hel del för att ge plats för kameralinserna vilka ligger lodrät under varandra på denna kant.
Kameralinserna har optik från Leica precis som varit fallet under många år när det gäller Huaweis dyrare mobiltelefoner.
Kameralinserna är på 40 Megapixlar (vidvinkel lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) samt slutligen en TOF 3D djupsensor. Kamerorna har autofokus, optisk bildstabilisator, PDAF och dubbla LED blixtar.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteristorleken är okej men det hade inte skadat med ett större batteri på grund av displayernas storlek och kvalitet samtidigt som även den kraftfulla processorn påverkar batteritiden i negativ riktning.
Detta gäller naturligtvis för alla mobiler där ute.
Huawei Mate X är verkligen en väldigt häftig, innovativ och väldesignad mobiltelefon som drar nyfikna blickar till sig.
Den är praktisk att använda samtidigt som den enligt min åsikt har en mer genomtänkt design än den närmaste konkurrenten Samsung Galaxy Fold.
Denna smartphone har en mer långsmal display ihopvikt och i uppvikt läge blir display storleken mindre samt att Samsungs variant har en stor, störande flärp.
Att Huawei Mate X kommer med en högre prislapp är förstås väntat. När telefonen lanserades förra året kostade den 2299 Euro vilket motsvarar ungefär 24000 kronor.
Denna smartphone säljs inte officiellt här i Sverige så om du vill skaffa ett exemplar blir du tvungen att själv importera den och då blir den ändå dyrare än innan på grund av de kostnader som tillkommer.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?