Mobilt spelande


I slutet av 2019 beräknades den internationella spelmarknaden vara värd 152 miljarder dollar varav 68,5 miljarder dollar beräknades komma från mobil spel och det är 45 procent av marknaden.
Det finns flera anledningar till att så många spelar mobil spel på mobilen. Det är möjligt att spela när man vill och var man vill eftersom de flesta av oss alltid har mobiltelefonen med oss. Det är helt enkelt praktiskt.
Dessutom är spelen oftast "gratis" att spela och tanka ner till telefonen. Spelen är i verkligheten inte riktigt gratis för de som utvecklar spelen måste ju få betalt så dessa spel är reklam finansierade och i många spel är det möjligt att köpa till exempel vapen, karaktärer och uppgraderingar med riktiga pengar.
Det finns allt från enkla mobil spel med enkel grafik till mer tekniskt avancerade spel med nästan konsol lik grafik.
Majoriteten av spelen är upplagda så att man kan spela kortare spelsesioner under dagen och hur man spelar brukar gå snabbt att lära sig och det hjälper till att öka populariteten.
Antalet spelare ökar och finns i samtliga åldersgrupper och samhällsklasser i samhället.
Trots detta existerar fortfarande personer som tänker att den här typen av spel bara är för barn och ungdomar.


När man spelar en viss typ av mobil spel som till exempel First person shooters eller Fighting spel är de med avsikt utformade för att sätta spelaren under stress. Detta för att ge spänning.
Mobil spel för definitivt in spelaren i en speciell, positiv känsla. Man blir onekligen glad, engagerad och road när man spelar ett bra spel.
Att hitta det där bra spelet som passar just dig kan ibland vara lite svårt på grund av det stora, varierade utbudet.
Du kanske vet en del om mobil spel men känner du till skillnaden mellan äventyrs spel, RPG spel och action spel?
De spel som är möjliga att spela på mobiltelefoner finns för alla smaker.
Actionspel kräver snabba reflexer för att man ska vara duktig på det och det är nog den mest varierande kategorin.
När det gäller äventyrsspel ska din karaktär upplevs äventyr. Man rör sig runt i en fantasivärld och löser olika problem som kommer att utmana din hjärna.
Kortspelen är också de väldigt populära hos oss som spelar mobil spel. Vissa kortspel utspelar sig i en påhittad värld och historia där de digitala kort man drar ändrar spelets handlingar.
Rollspel även kända som RPG spel är ofta komplicerade tidsfördriv med detaljrika berättelser och många olika karaktärer vilket ofta leder till många timmars spännande spel.
Det varierande utbudet bidrar till populariteten eftersom det innebär att det där ute finns spel som passar allas smaker. Det är alltid möjligt att hitta ett spel att njuta av.
Exempel på de populäraste mobil spelen just nu är Call Of Duty Mobile, PUBG, Pokemon Go, Candy Crush Saga, Clash of clans och Fortnite.
Sedan finns det också mindre kända guldkorn som Modern Combat Versus, Warface Global Operations, Cover Fire, Grimvalor och Shadowgun Dead Zone.
Mobilt spelande kan vara en billig hobby om man nu inte går All in och skaffar sig värsta spelmobilen förstås. Men det är knappast nödvändigt när det gäller de flesta spel. Till och med för de mer krävande spelen är det full möjligt att spela på en mobiltelefon i mellansegmentet men i så fall på de lägre grafiska inställningarna.
Det finns tusentals olika spel till både iOS och android så det är ganska svårt att finna sina favoriter. Detsamma gäller här som när man ska välja en ny mobiltelefon. Läs olika recensioner på nätet,och kolla på YouTube videos och leta information innan du bestämmer dig för vilka spel du ska ladda ner till din smartphone.
När du väl har gjort det är det bara att sätta igång att spela.






https://www.youtube.com/channel/UCGRJJFReECrJDTp-v-7-Yzw





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?