Samsung Galaxy S20 Ultra


Samsung Galaxy S20 Ultra höjer ribban för flaggskepps mobiler och då främst när det gäller displayens höga kvalitet och den fantastiska kameratekniken men det leder också till ett väldigt högt pris.
Detta är en stor mobiltelefon och därmed passar den inte de få personer som vill ha små, kompakta mobiltelefoner. Däremot blir den en fantastisk smartphoneupplevelse för oss som använder våra telefoner som multimedia enheter.
Skärmlutningen på telefonens långsidor var för några år sedan väldigt vanligt förekommande hos Samsungs toppmodeller men lutningsgraden minskar för varje ny flaggskepps mobil.
Det finns helt enkelt inte några större fördelar med den typen av konstruktion förutom de rent designmässiga.
Samsung Galaxy S20 Ultra har en stor display, kanter av metall och ett bakstycke täckt av Gorilla Glas 6. På baksidan sitter fyra kameralinser i en rektangulär kameramodul.
Kameramodulen är stor och en tydlig del av designen.
Eftersom det rör sig om en dyr toppmodell kan du räkna med en robust, välkonstruerad smartphone som verkligen ger ett elegant intryck när man håller i den.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta och telefonen har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384 kHz. AKG står för ljudet.
Samsung Galaxy S20 Ultra har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.


Samsung Galaxy S20 Ultra fokuserar på tre saker. Nämligen en enorm display av högsta kvalitet, en bilduppdaterings frekvens på 128 Hz samt de fyra kameralinserna på baksidan.
Displayen är en AMOLED display på 6,9 tum med bildförhållandet 20:9 och 1440×32000 pixlar. Pixeltätheten landar på respektabla 511 ppi (pixlar per tum).
Med ett enormt batteri på 5000 mAh kan mobilen ge ungefär 12 timmars batteritid när displayen är inställd på standard uppdaterings frekvensen 60 Hz. När den är inställd på 120 Hz försämras batteritiden till drygt 9 timmar.
Det är en bra batteritid tack vare det stora batteriet som också har stöd för snabbladdning och trådlös laddning.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,7 GHz och har ett RAM minne på 12 GB samt ett inbyggt minne på 128 GB. Det existerar en bättre variant med samma mängd RAM minne men ett internminne på 256 GB.
Selfie kameran i fronten är på 40 Megapixlar och på baksidan sitter fyra kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), en 48 Megapixlars kameralins (telefoto lins), en 12 Megapixlars kameralins (ultra vidvinkel lins) och slutligen en TOF 3D lins på 0,3 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är extremt hög och samtliga kameralinser är kapabla till att ta detaljerade bilder med en utmärkt färgåtergivning och skarphet.
Det är mycket som imponerar när det gäller denna smartphone. Men telefonens största fördel är ett helt nytt kamerasystem  med den 108 Megapixlars huvudkameran som den stora stjärnan.
Det är egentligen endast konkurrenten Xiaomi Mi Note 10 som har en kameralins med lika stor mängd Megapixlar. Den mobilen kostar 5990 kronor vilket är betydligt billigare än vad Samsungs toppmodell kostar.
En Samsung Galaxy S20 Ultra kostar 14990 kronor och det är mycket pengar att betala för en mobiltelefon men då får man också det allra bästa Samsung kan erbjuda 2020.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?