Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Z Flip viks ihop i mitten av displayen och gör mobiltelefonen mer unik än dagens traditionella smartphone designer.
Mobiltelefonen ser ut som en traditionell telefon när den är uppvikt. När man viker ihop den övre halvan ner över den nedre halvan för att skapa en kompakt och därmed mycket mer fickvänlig, fyrkantig form.
Samsung var dock inte först med den här typen av design som många förmodligen kommer att tro. Motorola Razr som delar samma sorts design presenterades redan förra året.
Powerknappen på mobilens högra långsida fungerar också som en fingeravtrycksläsare
men den har också Face unlock som är möjlig att använda när mobiltelefonen är ihopvikt. Man låser upp mobilen med selfie kameran.
Kanterna runt telefonen är gjord av metall och baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas.
Detta är en glänsande smartphone som likt många andra med den här sortens material drar lätt till sig fingeravtryck.
Det finns en minimal display bredvid den bakre kameramodulen där man kan se dagens datum, tid och inkommande aviseringar.
Den yttre, lilla displayen är på 1,1 tum men uppvikt är displayen på insidan på hela 6,7 tum.
Huvud displayen har bildförhållandet 21:9 med ett runt hål för en 10 Megapixlars framåtvänd kamera. Displayen har 1080×2636 pixlar med en pixeltäthet på 425 ppi (pixlar per tum). Detta är alltså en väldigt skarp och tydlig display.
Det är möjligt att se och känna vikningen på skärmen om man letar efter den precis som andra smartphones med den här sortens dramatiska design.
Den främre mini displayen är på 1,1 tum och har 112×300 pixlar och den displayen är endast till för att man ska kunna se inkommande samtal, sms, mail och dylikt.
Operativsystemet är Android 10 men med Samsungs skinn One UI 2. Med skinn menas det lager av funktioner och meny upplägg en mobiltillverkare ibland lägger till i det tidigare rena Android som Google står för.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 855 Plus processor på 2,9 GHz vilket innebär att telefonen inte har den allra senaste topp processorn Snapdragon 865 som majoriteten av årets flaggskepps mobiler kommer att ha under chassit.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 256 GB och det är mycket bra specifikationer och faktiskt bättre specifikationer än Motorola Razr som är den närmaste konkurrenten.
Selfie kameran är på 10 Megapixlar samt är en vidvinkel lins med PDAF.
På baksidan sitter två kameralinser på 12 Megapixlar. Den ena är en vidvinkel lins och den andra är en Ultra vidvinkel lins och de har optisk bildstabilisator, PDAF och LED blixt.
Kamerakvaliteten är av hög kvalitet men hur pass bra kamerorna är vet man inte säkert innan tekniska skribenter, YouTubers och vanliga användare har testat mobiltelefonen.
Man har lyckats pressa in ett batteri på 3300 mAh i det kompakta chassit och det batteriet har både stöd för snabbladdning och trådlös laddning. Den stora displayen med många pixlar och den kraftfulla topp processorn påverkar naturligtvis batteritiden negativt som alltid är fallet. Hur pass bra batteritid Samsung Galaxy Z Flip egentligen har vet man inte på grund av att mobilen inte ännu har nått konsumenterna. Telefonen har när detta blogginlägg skrivs precis presenterats.
Samsungs tidigare vikbara smartphone Samsung Galaxy Fold utvidgas från en vanlig mobil storlek till en surfplatta men så är ju inte fallet med Samsung Galaxy Z Flip som är väldigt kompakt. Den här ungefär halva storleken av en normal smartphone när den är ihopvikt och expanderar till en vanlig mobil när den är uppvikt och det är en stor fördel med den här sortens konstruktion.
Trots ett den är liten och lätt att ta med sig erbjuder den en vanlig mobil upplevelse.
Vad kostar det då att som konsument ligga i framkant? Samsung Galaxy Z Fold har ett pris på 16300 kronor och det är mycket pengar men vill man ha något mer unikt som verkligen sticker ut i mängden kostar det. Både den här mobilen, Samsung Galaxy Fold, Motorola Razr och Huawei Mate X.
drar garanterat nyfikna blickar till sig från din omgivning ifall du äger ett exemplar.
Kommentarer
Skicka en kommentar