Samsung Galaxy S20


Samsung presenterade de nya modellerna i S-serien natten mot Onsdagen den 12:e Februari.
Det rör sig om tre olika mobiltelefoner. Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus och slutligen Samsung Galaxy S20 Ultra.
Den telefon jag skriver om i detta blogginlägg är Samsung Galaxy S20.
Galaxy S20 och S20 Plus ser väldigt lika ut, men det finns sätt att enkelt skilja dem åt. Den fysiska storleken eftersom Samsung Galaxy S20 helt klart är den minsta telefonen av dessa tre medan Samsung Galaxy S20 Plus är större och Samsung Galaxy S20 Ultra är ändå större. Man kan även se skillnaden när man tittar på baksidan eftersom S20 Plus har fler kameralinser  än S Plus.
Baksidorna ser i övrigt likadana ut med en stor kameramodul med flera kameralinser.
Samsung var en av de första mobiltillverkare som använde den populära metall plast och glas design som används av samtliga tillverkare numera.
De som inte använder samma material ser till att den plast man istället använder har tillverkats för att ge intrycket av att mobilen är täckt av glas.
Fingeravtrycksläsaren sitter under display utan på den stora displayen.
Telefonen har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 385 kHz och tekniken kommer från AKG.


Displayen är en AMOLED display på 6,2 tum med 1440×3200 pixlar och en pixeltäthet på 563 ppi (pixlar per tum). Detta är alltså en superskarp display av högsta kvalitet och den skyddas av Gorilla Glas 6.
Smartphone displayer med hög uppdateringsfrekvens har ökat i popularitet under de senaste åren och nu ansluter sig till den skaran med de senaste mobilerna i S-serien.
Med snabb uppdateringshastighet gör 120Hz-panelen på Samsung Galaxy S20 att allt känns snabbare jämfört med telefoner med traditionella 60Hz displayer.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz och den kraftfulla processorn i kombination med ett RAM minne på hela 12 GB ger en extremt snabb smartphone. I vissa marknader använder Samsung istället deras egentillverkade Exynos 990 processor.
Operativsystemet är Android 10 men med tillverkarens skinn. Inte riktigt optimalt med andra ord. Jag personligen föredrar ett mer rent operativsystem men det är naturligtvis en smakfråga.
Selfie kameran är på 10 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar (vidvinkel lins), 64 Megapixlar (telefoto lins) och ytterligare en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och de har optisk bildstabilisator, PDAF, 3×hybrid optisk zoom med LED blixt.
Kamerakvaliteten är naturligtvis hög, något annat kan man inte förvänta sig av en modern toppmodell men exakt hur bra är det inte många som vet ännu. Mobiltelefonen har precis presenterats.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning.
Samsung Galaxy S20 är det billigare alternativet av de nya flaggskepps mobilerna i S-serien men det betyder inte att den är billig. Priset landar på 10990 kronor om man nu skulle köpa telefonen kontant.
Samsung Galaxy S20 är det billigaste alternativet i sortimentet.  Som startmodell kommer Samsung Galaxy S20 nästan säkert att vara den bästsäljande modellen i sortimentet helt enkelt för att den är den billigaste.
Ifall du har möjlighet att vänta med ditt köp och vill ha något billigare kan jag rekommendera den kommande Xiaomi Mi 10 som kommer med samma topp processor och liknande prestanda till en lägre kostnad.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?