Motorola Moto G7 Power


Moto G7 Power är en  smartphone helt byggd av plast, med ett ovanligt stort batteri som medför att telefonen blir relativt tjock.
Designen är ingenting som sticker ut i mängden utan den har en vanlig, enklare design så den är knappast elegant och ger inget intryck av lyx.
Detta är en smartphone i mellansegmentet som har sitt stora fokus på att ha en bra batteritid och det är möjligt genom att använda ett stort batteri och en display med färre pixlar.
USB Typ C porten stöder Motorolas TurboPower laddningsfunktion som kan ge 9 timmars batteritid på 15 minuter.
Det finns fortfarande ett hörlursuttag så att man kan använda ett par gammaldags hörlurar.
Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan av mobilen och där hittar man även den ensamma bakre kameralinsen vilket är något som har blivit ovanligt nu för tiden när de flesta mobiltelefoner har minst två kameralinser på baksidan.


Displayen är en LCD display på 6,2 tum med bildförhållandet 19:5 med 7210×1570 pixlar och en pixeltäthet på 279 ppi (pixlar per tum).
Den låga upplösningen gör att Motorola Moto G7 Power inte kommer att vinna några priser.  Men displayen är ändå ganska klar, skarp och tydlig med okej färgåtergivning.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 632 processor på 1,8 GHz och ett RAM minne på 3 GB och ett batteri minne på 32 GB.
Detta är basmodellen men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 12 Megapixlar med PDAF och LED blixt.
Kameran ger bilder med naturliga färger som följer hur det ser ut i verkligheten men i mörkare miljöer blir bilderna lite grynigare.
Kamerakvaliteten duger för dig som oftast lägger upp dina fotografier på sociala medier men knappast för proffs fotografen som ju har högre krav på bildkvaliteten.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och som vanligt hos Motorolas mobiltelefoner rör det sig om en väldigt ren version. En kvarleva från tiden när Google ägde Motorola.
Det inbyggda batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning. Det gigantiska batteriet borgar för en fantastisk batteritid och det i kombination med snabbladdning är den ultimata kombinationen.
Moto G7 Powers imponerande batteristorlek och specifikationer gör det till ett övertygande alternativ för konsumenter som vill hålla nere kostnaderna men ändå få något som fungerar bra.
Prislappen landar på 1990 kronor och det är ett bra pris med tanke på specifikationer och funktioner förutsatt att du inte har något emot att äga en mobiltelefon av plast.
Om man tänker efter var det inte så många år sedan som i stort sett alla mobiltelefoner oavsett kategori var byggda av plast.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?