Huawei Nova 7i


Huawei Nova 7i kommer enligt rykten att presenteras den 14 februari som en omdöpt Huawei Nova 6SE. Designmässigt kommer den nya telefonen att dela design med denna smartphone som i December 2019 släpptes i Kina men invändigt kan det skilja sig något åt även om det mesta också där kommer att vara sig likt.
I fronten sitter en stor display med ett runt hål i övre vänstra hörnet för den främre kameralinsen och på baksidan av blänkande plast finns fyra kameralinser vilka är placerade i en fyrkantig kameramodul.
Baksidan i övrigt är ganska tom då det inte finns någon fingeravtrycksläsare här. Denna sitter på mobilens högra långsida.
Chassit är helt konstruerad av plast men baksidan är gjord för att likna glas för att ge ett mer elegant intryck.
Huawei Nova 7i har ett hörlursuttag, fingeravtrycksläsare och en USB Typ C port.
Mobiltelefonen kommer inte att ha några Google appar och tjänster eftersom den släpptes efter handelsförbudet och det betyder att telefonen sannolikt inte kommer att säljas här i Sverige just därför. Den här mobilen skulle helt enkelt bli oerhört svårsåld på grund av att den inte har den licensierade versionen av operativsystemet Android.


Displayen är en LCD display på 6,4 tum med 1080×2310 pixlar och därmed har den en pixeltäthet på 398 ppi (pixlar per tum).
Processorn är en åttakärnig Hisilicon Kirin 810 processor på 2,2 GHz och det är en budgetprocessor i mellansegmentet. RAM minnet är på 8 GB och det inbyggda minnet är på 128 GB. Telefonen har gott om plats samtidigt som processorn är relativt kraftfull men utan att nå upp till flaggskepps nivå.
Långt ifrån alla behöver en toppmodell, de flesta skulle klara sig med den här typen av mobiltelefoner baserat på till vad de brukar använda sina mobiltelefoner.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och det är en vidvinkel lins. På baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar ( Makrolins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Blixten gör att man kan ta helt okej bilder i mörkare miljöer och när man har tillräckligt med ljus kan bilder bli av ganska bra kvalitet.
Den här mobilen är en budgetmobil i mellanklass så räkna inte med den allra högsta kamerakvaliteten. Man får det man betalar för.
Batteriet är på 4200 mAh och har stöd för snabbladdning.
Operativsystemet är visserligen Android 10 men på grund av handelskriget mellan Kina och Amerika får amerikanska företag inte göra affärer med Huawei så de har valt att använda den öppna versionen av Android som alla får använda. Den versionen saknar dock alla funktioner och applikationer som kräver en licens från Google.
Detta är något som nu börjar bli väldigt bekymmersamt för Huawei och det är något som i framtiden kommer att påverka försäljnings siffrorna negativt.
Att nya smartphones från denna mobiltillverkare troligen inte kommer att säljas i Sverige och Europa är förstås synd för oss konsumenter som får färre alternativ när vi planerar att skaffa en ny mobiltelefon.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?