Pocophone X2


Pocophone F1 som är föregångare till Pocophone X2 var en flaggskepps dödare. Det vill säga en mobiltelefon som erbjuder topp prestanda till mellanklass pris. Om du ser på Poco X2 i den kontexten kommer den nya telefonen bli en stor besvikelse för den är absolut inte någon flaggskepps dödare.
Däremot om man bortser från föregångaren och bara ser den här mobilen som vilken budgetmobil i övre mellansegmentet som helst blir den mer intressant.
Pocophone X2 ser precis ut som Xiaomi Redmi K30.  Faktum är att den utvecklades i samarbete med Xiaomi, som beslutade att använda samma design på Xiaomi K30 i Kina.  Hos föregångaren var man tvungen att kompromissa för att nå en viss prisklass. Poco X2 är en väldigt modern mellantelefon med alla design inslag som krävs för att visa att det rör sig om en modern smartphone.
Displayen är som vanligt stor med tunna ramar runt om och på höger långsida sitter fingeravtrycksläsaren.
Kanterna är konstruerad av plast med Gorilla Glass 5 fram och bak.  Nackdelen med användandet av den här typen av materialval är att telefonen därför blir hal och lätt drar till sig fingeravtryck.


Pocophone X2 har en LCD display på 6,7 tum med bildförhållandet 20:9 och har 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten blir därför 386 ppi (pixlar per tum) och det medför att displayen är ganska skarp och tydlig med utmärkt färgåtergivning. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5. Displayen har en bilduppdatering på hela 120 Hz där det normala är en bilduppdatering på 60 Hz, perfekt vid till exempel mobilt spelande. Detta kan sänkas manuellt i inställningarna till just 60 Hz för att förlänga batteritiden.
Hos basmodellen är RAM minnet på 6 GB och internminnet är på 64 GB. Det finns två bättre varianter varav den ena har samma mängd RAM minne men hela 128 GB internminne. Värsting varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 730G processor på 2,2 GHz vilket är en budgetprocessor som brukar användas i budgetmobiler i övre mellansegmentet. Processorn hamnar ganska nära flaggskepps mobilernas kraftfulla processorer men utan att nå ända fram.
I fronten sitter ovanligt nog två kameralinser på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
På baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar (Makro lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning.
Operativsystemet är Android 10.0 och det är den senaste versionen av systemet vilket alltid är en fördel. Man får då tillgång till alla nya funktioner och förbättringar av operativsystemet.
Denna smartphone har en mer premium design än den direkta föregångaren Pocophone F1 men är i övrigt en nedgradering och det är ju synd eftersom många har sett fram emot uppföljaren. På så sätt blir Poco X2 lite av ett antiklimax. Man känner sig som en medveten konsument lurad.
Men som sagt om man helt glömmer bort föregående modell och endast tittar på Pocophone X2 som en fristående mobiltelefon rör det sig om en mycket bra sådan.
Det svenska priset är i nuläget okänt men bör baserat på det Indiska priset landa någonstans runt 3000 kronor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?