Huawei P Smart Z


Den första budgetmobilen från Huawei utan en flärp eller ett hål i displayen är Huawei P Smart Z som är en budgetmobil i mellansegmentet.
Den stora displayen med tunna ramar åt alla riktningar möjliggörs av en kameramodul på den översta kanten av mobilen.
Popup kameran har en 16 Megapixlars kameralins och enligt tillverkaren ska den klara av mer än 100 000 motoriserade popup rörelser.
Den lätt rundade baksidan och kanterna runt telefonen är gjord av plast och mobiltelefonen finns i tre färgvarianter. Midnight Black, Emerald Green eller Starlight Blue. Plasten medför att mobiltelefonen känns lite billig i händerna. Men någonstans blir man som tillverkare tvungen att kompromissa för att få ner priset på sin produkt.
Det som ska locka oss konsumenter är den stora displayen som tar upp 84 procent av framsidan samt den motoriserade selfie kameran i den övre kanten av chassit.


Huawei P Smart Z har en LCD display på 6,6 tum med 2340×1080 pixlar och en pixeltäthet på 391 ppi (pixlar per tum). Den ganska skarpa displayen har bildförhållandet 19:5.
Mobiltelefonen har ett hörlursuttag och en bakre fingeravtrycksläsare men saknar funktionerna Face unlock och Always On display vilket visserligen är synd men samtidigt är det inte det viktigaste när man skaffar sig en ny mobiltelefon.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Hisilicon Kirin 710F processor på 2,2 GHz och det är processorn som gör att telefonen hamnar i mellansegmentet. RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB.
Prestandan är alltså hyffsat bra och med tanke på vad mobiltelefonen kostar blir den ett bra köp för den som vill ha en duglig smartphone till en lägre kostnad.
Huawei P Smart Z körs på Android 9.0 Pie med Huaweis skinn EMUI 9.0 vilket är ett hårt anpassat skinn som därmed inte passar alla. Det finns personer som likt mig själv föredrar ett rent operativsystem utan tillagda funktioner eller menyer.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och där på baksidan sitter också en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt. Man skaffar knappast denna smartphone på grund av en hög kamerakvalitet men det är möjligt att ta fina bilder vid bra ljusförhållanden.
Huawei P Smart Z har en bra batteritid som leder till att mobilen klarar minst en dag på en laddning även om detta naturligtvis påverkas i negativ riktning ifall man ofta under dagen tittar på streamad film eller YouTube videos.
Vad man använder sin mobiltelefon till har alltid effekt på batteritiden och där påverkas telefoner också av displayens storlek och kvalitet samt hur pass kraftfull processor som sitter under skalet.
Batteriet är på 4000 mAh och saknar stöd för både snabbladdning och trådlös laddning vilket är synd.
Huawei P Smart Z har en prislapp på 2790 kronor och för pengarna får man en duglig smartphone som passar de som inte absolut behöver en toppmodell.
Det vill säga de flesta användare skulle klara sig utmärkt med en mobiltelefon med den här typen av specifikationer baserat på hur de brukar använda sina mobiltelefoner.






                               

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?