Umidigi A3X


Umidigi är en liten kinesisk mobiltillverkare som både säljer sina produkter i hemlandet Kina och på en internationell marknad. Det finns alltid en global version av deras smartphones och ifall du planerar att beställa en av deras mobiler är det viktigt att du beställer den globala versionen och inte den kinesiska som helt saknar Googles funktioner och tjänster.
Umidigi A3X är en av deras lågbudgetmobiler.
Chassit har en fin design och är konstruerad av plast och glas med kanter och bakstycke av plast och en stor display med en större flärp i överkanten. Kameralinserna och fingeravtrycksläsaren är placerade på baksidan av mobilen.
Själva fronten är väldigt tydligt inspirerad av senare modeller av iPhone även om den nedre delen under displayen är mycket tjockare.
Denna smartphone har ingen USB Typ C port utan kommer istället med den gamla microUSB porten, sannolikt som ett sätt att hålla nere tillverkningskostnaden.


Umidigi A3X har en fyrkärnig MediaTek Helio A22 processor på 2 GHz under chassit och RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 16 GB.
Det inbyggda minnet är för litet för de flesta användare och det är det som är den här mobilens största nackdel. Ett så litet internminne fyller man fort upp även om man aldrig installerar några applikationer.
Det finns plats för ett minneskort på upp till där man kan spara bilder och videoklipp tagna med mobiltelefonens kameror.
Processorn är av en svagare typ så den här mobilen blir helt enkelt inte den allra bästa för mobilt spelande och mer tyngre uppgifter utan passar bäst för personer som brukar använda sina mobiltelefoner för att utföra enklare uppgifter som till exempel att ringa och skicka sms.
Displayen är en LCD display på 5,7 tum och bildförhållandet 19:9. Den här 1512×720 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi (pixlar per tum). Skärpan och färgåtergivningen är acceptabel med tanke på telefonens låga pris.
Batteriet är på 3300 mAh och det må vara en okej batteristorlek med tanke på den svagare processorn och displayens kvalitet och storlek men batteriet saknar både snabbladdning och trådlös laddning.
Operativsystemet är Android 10 och det rör sig om en relativt ren version av systemet vilket är en stor fördel.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar och på baksidan sitter en kameralins på 16 Megapixlar samt en djupsensor på 5 Megapixlar. De har dubbla LED blixtar och är kapabla till att ge godkända bilder vid bra ljusförhållanden men förvänta dig inte några underverk. Umidigi A3X är en lågbudget mobil och erbjuder därmed prestanda därefter.
Denna smartphone säljs inte i Sverige så om du vill ha ett exemplar behöver man beställa från en utländsk nätbutik som till exempel Aliexpress där Umidigi A3X just nu kostar 79 dollar. Det motsvarar ungefär 800 kronor men därefter tillkommer vissa påslag på priset.
När man näthandlar för en summa understigande 1700 kronor utanför EU slipper man visserligen betala tullavgifter men moms, frakt och eventuella administrativa kostnader tillkommer.
Tänk alltså inte att det totala priset blir 800 kronor. Momsen i detta fall ligger till exempel på 200 kronor och sedan bör du kolla upp frakt med mera för att få ett korrekt pris.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?