Modern Combat Versus


Modern Combat Versus är ett arenabaserat First person shooter spel som utspelar sig i en framtida futuristisk värld. Det är ett online spel som spelas mot och med andra spelare runt om i världen.
Spelaren får till en början tillgång till fyra olika karaktärer men totalt finns det tolv unika krigare som kallas agenter.  Var och en ser annorlunda ut och har olika färdigheter.  Spelaren måste uppgradera dem regelbundet för att göra dem konkurrenskraftiga och i nivå med fienden.  Det är här köp i appen kommer in vilket alltid är ett irritations moment hos mobil spel som är gratis att ladda ned och spela.
Spelet är fullt möjligt att spela utan att spendera en enda krona men uppgraderingen av karaktärerna och tillgången till nya tar längre tid. Att få tillgång till nya agenter tar oerhört lång tid vilket inte är riktigt bra gjort av speltillverkaren Gameloft som på det här sättet försöker få oss spelare att köpa agenter med riktiga pengar. Detta är en nackdel med många spel som är gratis att spela.
Varje slag äger rum mellan två olika lag med fyra spelare vardera och målet är att döda de i fiendelaget och att hålla vissa områden i banan.


När man riktar sitt vapen mot en fiende avlossas skott automatiskt, och när man vill använda siktet för ökad precision gäller det bara att dubbelklicka på skärmen på ett speciellt område på displayen.
Precis som hos de flesta andra mobil spel av den här typen drar man med fingret på vänster sida av displayen för att styra karaktärens rörelser och genom att dra på displayens högra sida styr man vart karaktären siktar/ skjuter.
Rörelser har strömlinjeformats så att väggklättring ( på väggar markerade med gula pilar är det möjligt att springa på väggen), och förflytta sig framåt på så sätt att man helt enkelt styr karaktären framåt. Tyvärr saknas möjligheten att ducka eller smyga i spelet så det går bara att springa runt och skjuta på motståndarna.
Jag har spelat Modern Combat Versus vid många tillfällen den senaste tiden och njuter verkligen av all action när jag spelar. Att grafiken är bättre än hos många andra mobil spel är naturligtvis en stor fördel då det ytterligare höjer spelupplevelsen och får spelaren mer intresserad av att spela ofta.
Modern Combat Versus erbjuder fantastiskt fin grafik för att vara ett mobil spel, användarvänliga kontroller samt ett enkelt tema. Jag finner det här spelet mycket roligt att spela och det är faktiskt rätt så beroende framkallande vilket är ett högt betyg.
Spelet tar mycket plats (2 GB) och behöver betydande mängder pixelkraftkraft så det krävs att man spelar på en smartphone med mycket internminne, minst 3 GB RAM minne och en ganska kraftfull processor. Mobiltelefonen bör också ha en stor display på grund av att den här sortens mobil spel inte lämpar sig för små skärmar.
Jag brukar alternera mellan att spela på min Xiaomi Redmi Note 7 och min gamla Motorola X Force och båda två klarar av spelet relativt bra. Redmi Note 7 är en budgetmobil i mellansegmentet.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?